Neem contact op

Henk-Jan Steenman spreker op koudemiddelcongres!

Gerianne Schiphorst, Coördinator Communicatie & PR | 3 september 2020

Gerianne Schiphorst, Coördinator Communicatie & PR

Op 21 september 2020 staat het koudemiddelen congres op de agenda. Een van de sprekers is onze koudemiddelenspecialist Henk-Jan Steenman. De wereld van koudemiddelen is mede door de F-gassenverordening volop in beweging en wat zijn de volgende stappen die gezet moeten worden in deze wereld? Hoe gaan leveranciers zoals Westfalen Gassen Nederland BV en afnemers om met de phase-down die uit de verordening voortvloeit? Allemaal vragen die tijdens het congres aan bod zullen komen.

Bij het industrieel koelen zijn koudemiddelen van groot belang. Koudemiddelen worden gebruikt bij processen waar bijvoorbeeld voedingsproducten koel worden gehouden. Voor bijna ieder systeem is een andere koudedrager het meest geschikt. Dit komt door de verschillende eigenschappen die ieder gas met zich meedraagt. Welk gas voor de gewenste toepassing in de praktijk het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Onder andere het energieverbruik is een steeds groter wordende factor die de keuze voor een bepaald gas beïnvloed. Daarnaast zijn de thermodynamica, chemische stabiliteit, prijs, verkrijgbaarheid en fysieke eigenschappen van het koudemiddel belangrijk. En zeker als we kijken naar de F-gassenverordening zijn de veiligheid en milieuvriendelijkheid een belangrijk aspect. Ervaring leert dat er niet altijd een koudemiddel is dat aan alle wensen voldoet. Het gebruik van natuurlijke koudemiddelen kent veel voordelen ten opzichte van synthetische koudemiddelen. Ze dragen niet of nauwelijks bij aan het broeikaseffect en zijn ze vriendelijk voor de ozonlaag. De natuurlijke koudemiddelen worden vaak ingezet als vervanger van de synthetische koudemiddelen.

Tot slot:

Als een van de grootste leveranciers van Europa beschikken we over een groot aanbod gassen, waaronder koudemiddelen. Henk-Jan kan u voorzien van advies als het gaat om koudemiddelen, hetzij natuurlijk of synthetisch. Met onze depots zijn wij altijd in de buurt en kunnen we u altijd passende gassen leveren. Voor meer informatie raden we u aan contact op te nemen met onze koudemiddelspecialist. Wij staan u graag te woord over de diverse mogelijkheden en ons koudemiddelprogramma. Neem telefonisch contact met ons op via 0570-636745 of mail naar koudemiddel@westfalen.com.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

alumini smartbox

Algemeen

LabAnalyse 2021 in De Kuip in Rotterdam. En Westfalen is erbij!

Tony Moes, Manager Sales & Marketing | 28 oktober 2021 | 261 keer bekeken

LabAnalyse is dé plek voor het uitwisselen van kennis rondom actuele analysemethoden binnen laboratoria. Dit jaar is Westfalen Gassen een van de exposanten tijdens dit event en delen we graag de laatste kennis over gassen die voor metingen gebruikt kunne…

Lees meer