Neem contact op

Veel kleiner formaat gascilinder en bijna evenveel inhoud. Hoe kan dat?

Arjan Groen, Sales Engineer | 13 september 2018

Arjan Groen, Sales Engineer

U kent het wel. Fijn weekend achter de rug. En nu weer lekker aan de slag. U start de dag met een leuke lasklus. U gaat beginnen en wat blijkt…. Gasfles leeg… Gelijk aan de slag met het wisselen van een manshoge gascilinder, het aansluiten en instellen van de juiste flow. Tijdverslindend. Maar dat kan ook anders. Hoe? Ik leg het graag aan u uit.

Door gebruik te maken van een kleiner formaat gascilinder, met een hogere vuldruk incl. een combi-afsluiter, kan dit klusje sneller worden geklaard. Deze 33-liter Compavid®-cilinder heeft een vuldruk van 300 bar en heeft daardoor nagenoeg dezelfde gas-inhoud als een 50-liter 200 bar cilinder. De hogere vuldruk compenseert het kleinere volume.

Lichter, handzamer en gemakkelijker.

De 33 liter cilinder is ongeveer 20 kilo lichter en is bijna een halve meter korter dan de 50 liter cilinders. Hierdoor is het risico van instabiliteit van je laskar ook lager aangezien het zwaartepunt is verlaagd..

Het aan- en afkoppelen van de 300-bar cilinder gaat ook veel eenvoudiger. Het combi-ventiel is voorzien van een snelkoppeling die het eenvoudig maakt om heel snel de cilinders aan- of af te koppelen aan bijvoorbeeld je lasmachine. Ook het instellen van de gasflow is eenvoudig en traploos in te stellen.

Tijdens de klus benieuwd naar de inhoud van de cilinder? Deze is gemakkelijk af te lezen op de manometer welke standaard geïntegreerd is in het combi-ventiel.

Kortom, de cilinder is lichter, korter, stabieler, makkelijker en sneller aan te sluiten en de inhoud van de cilinder is eenvoudig van de manometer af te lezen. Dus meer comfort en nagenoeg dezelfde inhoud. Deze 300 bar variant is verkrijgbaar voor de volgende producten:

Ook acetyleen is verkrijgbaar in een 33 liter cilinder mét combi-afsluiter. Let op: deze variant heeft echter geen vuldruk van 300 bar.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Vrolijk Pasen!

Antoine De Boo, Directeur | 28 maart 2024

De Paasdagen staan weer voor de deur. Graag wens ik u, namens alle collega’s hele fijne, vrolijke en zonnige Paasdagen toe.

Lees meer

Henk-Jan Steenman

Algemeen

Koudemiddelen, de kern van duurzame koeling

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 29 februari 2024

In de wereld van koelsystemen spelen koudemiddelen een cruciale rol. Bij Westfalen Gassen begrijpen we dit en bieden wij duurzame oplossingen voor een breed scala aan toepassingen. Ons doel is om niet alleen te voldoen aan de huidige koelbehoeften maar oo…

Lees meer