Neem contact op

Veel kleiner formaat gascilinder en bijna evenveel inhoud. Hoe kan dat?

Arjan Groen, Commercieel adviseur | 13 september 2018

Arjan Groen, Commercieel adviseur

U kent het wel. Fijn weekend achter de rug. En nu weer lekker aan de slag. U start de dag met een leuke lasklus. U gaat beginnen en wat blijkt…. Gasfles leeg… Gelijk aan de slag met het wisselen van een manshoge gascilinder, het aansluiten en instellen van de juiste flow. Tijdverslindend. Maar dat kan ook anders. Hoe? Ik leg het graag aan u uit.

Door gebruik te maken van een kleiner formaat gascilinder, met een hogere vuldruk incl. een combi-afsluiter, kan dit klusje sneller worden geklaard. Deze 33-liter Compavid®-cilinder heeft een vuldruk van 300 bar en heeft daardoor nagenoeg dezelfde gas-inhoud als een 50-liter 200 bar cilinder. De hogere vuldruk compenseert het kleinere volume.

Lichter, handzamer en gemakkelijker.

De 33 liter cilinder is ongeveer 20 kilo lichter en is bijna een halve meter korter dan de 50 liter cilinders. Hierdoor is het risico van instabiliteit van je laskar ook lager aangezien het zwaartepunt is verlaagd..

Het aan- en afkoppelen van de 300-bar cilinder gaat ook veel eenvoudiger. Het combi-ventiel is voorzien van een snelkoppeling die het eenvoudig maakt om heel snel de cilinders aan- of af te koppelen aan bijvoorbeeld je lasmachine. Ook het instellen van de gasflow is eenvoudig en traploos in te stellen.

Tijdens de klus benieuwd naar de inhoud van de cilinder? Deze is gemakkelijk af te lezen op de manometer welke standaard geïntegreerd is in het combi-ventiel.

Kortom, de cilinder is lichter, korter, stabieler, makkelijker en sneller aan te sluiten en de inhoud van de cilinder is eenvoudig van de manometer af te lezen. Dus meer comfort en nagenoeg dezelfde inhoud. Deze 300 bar variant is verkrijgbaar voor de volgende producten:

Ook acetyleen is verkrijgbaar in een 33 liter cilinder mét combi-afsluiter. Let op: deze variant heeft echter geen vuldruk van 300 bar.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Gerelateerde blogs

kerst 2018

Algemeen

Vol gas het nieuwe jaar in!

Richard Dommerholt, Algemeen Directeur | 13 december 2018 | 181 keer bekeken

Het jaar loopt ten einde, maar onze service stopt niet. Ons kantoor is gesloten op 1e en 2e kerstdag en op nieuwjaarsdag. De andere werkdagen rondom de feestdagen zijn wij normaal geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Lees meer