Traditiegetrouw zijn wij er van 1 tot en met 3 oktober graag weer bij in de Evenementenhal te Gorinchem tijdens de Metavak 2024. Dit keer op de weldingweek.
Bas Menzing, Regiomanager Noord Nederland | 14 juni 2018
Bent u graag aanwezig bij openluchtconcerten? U zit op uw stoel of staat voor het podium. Of u nu luistert naar een prachtig klassiek concert waarin u wordt meegevoerd op de klanken van de muziek of naar een rockconcert. Vaak gebruiken artiesten special effects om u een nóg mooiere show te geven. Een mooie video of andere boodschap achter op het podium, effecten met confetti, vuurwerk of de bekende rook-effecten. Maar ook het drankje wat u drinkt kan CO2 bevatten.
Wist u dat om rookeffecten te creëren vaak gebruik wordt gemaakt van CO2? En dat dit een industrieel gas is?
Ieder mens ademt CO2 uit en daar kennen we het allemaal van, maar een concertorganisator kan er mooie dingen mee doen. U kent CO2 waarschijnlijk vooral van wat u uitademt. CO2 kent meerdere vormen, namelijk:
CO2-gassen worden in veel wetenschappelijke en industriële toepassingen gebruikt en worden steeds populairder naarmate er steeds meer concerten, evenementen en festivals worden georganiseerd. Vooral de komende zomermaanden kunt u het bijna wekelijks tegenkomen.
De witte rook wordt vaak ook wel aangeduid als theatraal rookeffect. Dit effect wordt gevormd zodra het CO2-gas in aanraking komt met vocht in de lucht. Om dit effect tot stand te brengen bestaan er verscheidene varianten apparatuur zoals een CO2-gun of CO2-jets. Deze apparatuur produceren grote mistpluimen tot 8 meter hoog. De systemen werken op basis van vloeibare CO2. De effecten worden veel toegepast op podia en zorgen tijdens shows en evenementen in combinatie met licht en geluid voor fantastische effecten. En het resultaat is prachtig en voegt net wat meer extra’s toe aan uw concertervaring.