Neem contact op

De Alumini® Smart Box

Martijn Hutten, Manager specialisten | Productspecialist speciale en voedingsmiddelengassen | 19 september 2019

Martijn Hutten, Manager specialisten | Productspecialist speciale en voedingsmiddelengassen

De Alumini® Smart Box

Er zijn tal van toepassingen te bedenken waarbij een kleinere gasfles gewenst of noodzakelijk is. Het gebruik van een kleine gascilinder kan verschillende redenen hebben. Een van die redenen kan de mate van gebruik zijn. Gasgebruikers die met een kleine hoeveelheid gas werken, hebben behoefte aan een kleinere gasfles dan de cilinders van 20 liter en meer. Tevens is het opbergen en meenemen van de klein formaat cilinder makkelijker.

Op bepaalde locaties geldt een veiligheidseis waar slechts een maximale hoeveelheid gas aanwezig mag zijn. Met de kleine gascilinders is het makkelijker aan de eis te voldoen om de veiligheid te waarborgen. Speciaal hiervoor hebben we de Alumini® Smart Box.

De Alumini® Smart Box kan worden ingezet voor kalibratie van apparatuur. Denk hierbij aan het testen en kalibreren van gaschromatografen, diverse analyzers, gasdetectieapparatuur en ook voor het testen van gaslekdetectie en rookmelders. De set aan benodigde gassen kunnen we samen met u bepalen aan de hand van de apparatuur die u gebruikt. Op deze manier is de Smart Box in te zetten in laboratoria maar ook in de scheepvaart, petrochemische industrie en chemische industrie.

Drie verschillende varianten:

De Alumini® Smart Box is in drie verschillende varianten beschikbaar. Er is een 12, 70 en 200 bar variant samen te stellen bij Westfalen Gassen.

  • De 12 bar variant is goed te gebruiken voor mobiele toepassingen met een maximale werkdruk van 12 bar. In de box kunnen twee Alumini® cilinders met een universele 7/16” aansluiting vervoerd worden. Met deze kalibratieset kunt u controlemetingen en kalibraties op locatie uitvoeren. Uiteraard leveren wij de juiste testgassen die u hier bij nodig heeft. Heeft u de behoefte om de set mee te nemen in het vliegtuig? Speciaal hiervoor is er de Alumini® 12 fly ontwikkeld. Door de compactheid en inhoud is het mogelijk om deze per vliegtuig mee te nemen.
  • De 70 bar variant van de box is geschikt voor toepassingen met een maximale werkdruk van 70 bar. In deze box zitten twee Alumini® cilinders met een 5/8”-18UNF aansluiting. Hiermee kunt u op locatie mobiele meetapparatuur zoals gasdetectie apparatuur prima controleren. De box is handig, licht in gewicht en beschikt toch over een ruime hoeveelheid aan gasliters. Door de aansluiting is het in veel gevallen niet nodig om een extra armatuur te gebruiken. Mocht het in uw specifieke geval wel nodig zijn, dan is deze bij te bestellen.
  • De laatste variant in ons assortiment is de 200 bar variant. Deze is voor mobiele toepassingen met een maximale werkdruk van 200 bar. In de box zijn twee Alumini® 200 cilinders met een gasspecifieke armatuur te vervoeren. De kalibratieset bestaat uit twee cilinders met een inhoud van 0,5 liter. De cilinders kunnen hervuld worden door ze terug te sturen naar Westfalen Gassen.

We kunnen voor alle cilinders gas(mengsels) leveren van één component to een veelvoud aan componenten. Uiteraard leveren we graag het specifieke gasmengsel wat aansluit op uw behoeften en toepassingen.

Meer weten over de Alumini® Smart Box?
Neem contact met ons op als u meer informatie over de Smart Box wenst te ontvangen. Verder is het nog mogelijk om meer informatie in de vorm van deze brochure Alumini_Smartbox te verkrijgen.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Meer weten over de Alumini® Smart Box

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Preventie

Algemeen

UPDATE: Safety first! Zeker wat gezondheid betreft.

Antoine De Boo, Algemeen Directeur | 5 maart 2020 | 594 keer bekeken

Bericht d.d. 05-03-2020

Wij volgen de media op de voet met betrekking tot de uitbraak van het corona-virus.
Om de veiligheid van onze klanten, leveranciers én collega’s te waarborgen treffen wij de volgende maatregelen bovenop de richtlijnen van he…

Lees meer

seminar veilig omgaan met gassen

Algemeen

UPDATE: Veilig omgaan met gassen. Weet u hier voldoende van?

Hansjan Dijk, Gas-technisch adviseur | 13 februari 2020 | 788 keer bekeken

UPDATE:

Het seminar zal niet plaatsvinden op donderdag 26 maart. Binnenkort zullen wij een nieuwe datum inplannen.

Wij zullen u dan nader informeren.

 

Veel mensen werken dagelijks met (verschillende) gassen. Men is zich door ingesleten g…

Lees meer