Neem contact op

Bestemming onbekend…

Gerianne Schiphorst, Directiesecretaresse | 31 mei 2018

Gerianne Schiphorst, Directiesecretaresse

Iedereen ziet ze wel eens overvaren. De vrolijk gekleurde luchtballonnen die langs de horizon zweven.
Gedragen door verwarmde lucht en gestuurd naar waar de wind ze brengt.

Pas op het moment dat het testballonnetje gevuld met Helium wordt opgelaten kan de piloot een richting geven waar de eindbestemming kan zijn. Echter niets is zo veranderlijk als de wind, dus garanties zijn er niet qua eindbestemming.
Na het bepalen van de windrichting m.b.v. het testballonnetje zal de piloot met zijn crew de ballon gaan opbouwen. De luchtballon zal met een speciale ventilator gevuld worden met lucht.
Deze lucht wordt verwarmd door de gasbrander. Hierdoor wordt de lucht warmer dan de omgevingslucht. Waardoor de ballon kan opstijgen en ook een heel gewicht kan optillen. Het formaat van de ballon tesamen met de temperatuur e.d. bepaalt het aantal kilo’s dat die dag mee kan op de vaart.

Door het slimme gebruik van de gasbrander kan de piloot de luchtballon van hoogte laten veranderen. Hierdoor kan de piloot ook van luchtlaag veranderen. Per luchtlaag kan de windrichting en windsnelheid anders zijn. Maar voor de passagiers geldt dat ze kunnen genieten van het mooie uitzicht, de rust en de gezelligheid van de piloot. Al met al een hele speciale ervaring.

Een ballonvaart heeft altijd iets magisch. Of je nu als passagier mee gaat of als toeschouwer vanaf de grond meegeniet, het blijft iets bijzonders. De komende periode zal de luchtballon van Westfalen deelnemen aan een aantal evenementen waarbij u als toeschouwer van harte welkom bent.

Zie hieronder het lijstje met data.  Houd de websites van de diverse evenementen goed in de gaten. Het ballonvaren vindt alleen plaats bij goede weersomstandigheden.

Data evenementen

24 juni a.s. TT balloon Festival te Assen
28 t/m 30 juni a.s. Ballonfestival te Hardenberg
22 t/m 25 augustus a.s. Twente Ballooning te Oldenzaal

 

(Foto: Bennie Bos Productions)

< Terug naar overzicht

Delen via:

Andere vragen over gassen?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Vrolijk Pasen!

Antoine De Boo, Directeur | 28 maart 2024

De Paasdagen staan weer voor de deur. Graag wens ik u, namens alle collega’s hele fijne, vrolijke en zonnige Paasdagen toe.

Lees meer

Henk-Jan Steenman

Algemeen

Koudemiddelen, de kern van duurzame koeling

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 29 februari 2024

In de wereld van koelsystemen spelen koudemiddelen een cruciale rol. Bij Westfalen Gassen begrijpen we dit en bieden wij duurzame oplossingen voor een breed scala aan toepassingen. Ons doel is om niet alleen te voldoen aan de huidige koelbehoeften maar oo…

Lees meer