Neem contact op

Westfalen leverancier bij nieuwbouw biogasinstallatie RWZI Tiel

René Seubring, commercieel adviseur | 6 juni 2019

René Seubring, commercieel adviseur

Groene energie door de inzet van biogas. In samenwerking met Westfalen en Biogas Holland is dit in Tiel onlangs mogelijk gemaakt in de vorm van een biogasinstallatie. Biogas is een gasmengsel dat ontstaat als gevolg van biologische enzymatische processen. De componenten in biogas zijn doorgaans 60% methaan en 35% koolstofdioxide. Dit gas ontstaat als gevolg van vergisting van organisch materiaal zoals mest, gras, maïs, rioolslib, actief slib, glycerine of huisvuil.

Omdat het biogas wordt gewonnen uit organische materialen heeft het gas een biologische oorsprong. Met de inzet van dit biogas kan dus op een duurzame manier energie gewonnen worden.

Nieuwbouw biogasinstallatie RWZI Tiel

Biogas Holland heeft op de rioolwater zuiveringsinstallatie (RWZI) te Tiel een nieuwe biogasinstallatie geleverd. Naast de plaatsing en in bedrijfstelling van een gashouder, fakkelinstallatie en condens voorziening is er ook een warmtekrachtkoppeling (WKK) en CV-ketel geleverd. Het gehele project is uitgevoerd in opdracht van Besix.

Dit innovatieve project is gericht op efficiënte biogasbenutting en maximale opbrengsten uit biogas in de vorm van elektriciteit en warmte. De bestaande gistingstank op deze locatie is omgebouwd en er is een extra gistingstank bijgeplaatst. Hierdoor is de capaciteit verhoogd en wordt er meer biogas geproduceerd. Voor deze toekomstige situatie heeft Biogas Holland de engineering, levering, plaatsing en in bedrijfstelling van de fakkel en de gashouder verzorgt evenals de nieuwe WKK unit, CV-ketel met warmteverdeling.

Veilig werken

Om veilig te kunnen werken aan een biogasinstallatie is het van belang dat deze veilig uit bedrijf wordt genomen. Dit uitbedrijf nemen van een biogasinstallatie, betekent gasvrij maken ook wel inertiseren genoemd. Voor het inertiseren heeft Biogas Holland een plan van aanpak gemaakt met een taak risico-analyse.

Biogas Tiel 2

Gasvrij maken kan op verschillende manieren, voor dit project is gekozen voor inertiseren met stikstof (N2) van Westfalen. Dit voor zowel in- als uitbedrijf stellen van de gehele biogasinstallatie. De werkzaamheden zijn veilig en conform het plan van aanpak gerealiseerd.

Kijk voor meer informatie over inertiseren met stikstof op onze website.

Samenwerken met Westfalen

Bij de biogasinstallatie in Tiel hebben we, samen met Biogas Holland, bijgedragen aan het inertiseren van de complete biogasinstallatie. Een proces wat in meerdere industrieën voorkomt. Denk aan installaties bij de productie of verwerking van bier, melk, suiker, halfgeleiders, papier, lakken of verven.

Uiteraard zet Westfalen zich graag in als het gaat om duurzame energie en samenwerking daarom zijn we trots op het feit dat wij hebben kunnen bijdragen in de realisering van de biogasinstallatie in Tiel.

Heeft u een vergelijkbaar project of wilt u meer informatie over inertiseren met gassen of andere mogelijkheden die Westfalen u kan bieden? Neem contact op met een van onze specialisten.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Henk Enderink

Algemeen

Ondanks de corona-uitbraak, gaan wij “gewoon” door!

Antoine De Boo, Algemeen Directeur | 16 september 2020 | 2.387 keer bekeken

Door de corona-uitbraak staat voor iedereen het normale leven op z’n kop. Bij Westfalen werken we, waar mogelijk, zoveel mogelijk thuis. Wij proberen het ondanks alles voor u zo aangenaam mogelijk te maken. Onze commercieel adviseurs staan u, zoals u va…

Lees meer

Preventie

Algemeen

UPDATE: Safety first! Zeker wat gezondheid betreft.

Antoine De Boo, Algemeen Directeur | 15 september 2020 | 1.623 keer bekeken

Wij volgen de media op de voet met betrekking tot de uitbraak van het corona-virus.
Om de veiligheid van onze klanten, leveranciers én collega’s te waarborgen treffen wij de volgende maatregelen bovenop de richtlijnen van het RIVM:

Lees meer