Neem contact op

Westfalen Gassen aanwezig op Chillventa, ‘s werelds grootste beurs voor koeltechniek, in Nurnberg

Henk-Jan Steenman, Koudemiddelspecialist | 22 september 2022

Henk-Jan Steenman, Koudemiddelspecialist

Dinsdag 11 tot en met 13 oktober staat Nurnberg (Duitsland) in het teken van Chillventa. Chillventa brengt het hoogste niveau van professionele expertise samen uit de koeltechnische wereld. Westfalen Gassen kan tijdens deze beurs uiteraard niet ontbreken. Koudemiddelenspecialist Henk-Jan Steenman is samen met vijftien andere (internationale) collega’s alle dagen aanwezig om relaties en klanten van Westfalen Gassen te ontmoeten en kennis te laten maken met nieuwe ontwikkelingen.

Chillventa wordt een keer in de twee jaar georganiseerd. Koudemiddelenspecialist Henk-Jan Steenman verwacht flinke drukte tijdens de komende 2022 editie, aangezien 2020 vanwege bekende redenen niet door is gegaan. Hij verheugt zich op de gesprekken met klanten en relaties. Gesprekken die al lange tijd alleen online of via de telefoon gevoerd zijn en dus nu ontzettend waardevol zijn om te voeren. Juist in deze wereld en de tijden waar we nu in bewegen.

Het doel van het event is om te kijken waar het naartoe gaat in de wereld van de koeltechniek en koudemiddelen. Welke installaties zijn ontwikkeld? Welke koudemiddelen, zowel synthetisch als natuurlijke, worden gebruikt en welke nieuwe technieken zijn er ontwikkeld om dit zo goed mogelijk te faciliteren? Westfalen Gassen zal tijdens de beurs vooral het gesprek aangaan over de natuurlijke- en synthetische koudemiddelen met lage GWP’s . Natuurlijke koudemiddelen zijn beter voor het milieu.

Focus op natuurlijke- en synthetische koudemiddelen met lage global warming potential

Hierbij wordt dit jaar – zo verwacht Henk-Jan – de focus gelegd op de koudemiddelen met lage GWP’s en de natuurlijke koudemiddelen. Dit hangt ook nauw samen met de vraag van inkopers van koudemiddelen die op de beurs komen. Koeltechnische bedrijven en inkopers van koudemiddelen zijn op zoek naar een betrouwbare partner die binnen de geldende quota van Brussel opereren. Zeker nu naar alle waarschijnlijkheid, er een aanscherping komt van de F-gassenverordening per 1 januari 2024 en daardoor op zoek zijn naar natuurlijke ‘alternatieven’ die buiten de quota vallen.

Natuurlijke koudemiddelen worden al steeds meer gebruikt. Veelgebruikte natuurlijke koudemiddelen van Westfalen Gassen zijn onder andere ammoniak (R717), koolstofdioxide (R744), propaan (R290). Tijdens Chillventa brengt Westfalen Gassen ook het nieuwere en groene CO2 ( PronatR744) onder de aandacht van de beursbezoekers.
Dit is een klimaatneutraal geproduceerd koudemiddel.

Ontmoet ons tijdens Chillventa 2022

Bent u benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van koeltechniek, dan mag u de Chillventa zeker niet overslaan. U vindt onze stand tijdens de Chillventa in hal 6 standnummer 6-208. Daar staat het Westfalen team voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en het gesprek aan te gaan.

Chillventa is van dinsdag 11 oktober tot en met donderdag 13 oktober geopend van 09.00 tot 18.00u. Zien wij u daar? Download hier uw toegangskaarten.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Fijne zomer

Algemeen

Fijne zomer!

Gerianne Schiphorst, Manager Marketing & PR Benelux | 18 juli 2024

De zomerperiode is aangebroken en onze blogschrijvers gaan genieten van hun welverdiende vakantie. Na de vakantieperiode zullen zij weer nieuwe blogs voor u schrijven.

Lees meer

koudemiddelen

Algemeen

En nu aan de slag met de nieuwe F-gassen verordening!

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 27 juni 2024

De nieuwe aangescherpte F-gassen verordening (2019/1937)heeft belangrijke gevolgen voor de koeltechniek. Onlangs heb ik hier op het koudemiddelcongres ook over gesproken. Deze F-gassen verordening heeft als doel de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen…

Lees meer