Neem contact op

Wist u dat elk openluchtconcert gebruik maakt van industriële gassen om u een geweldige ervaring te geven?

Bas Menzing, Regiomanager Noord Nederland | 14 juni 2018

Bas Menzing, Regiomanager Noord Nederland

Bent u graag aanwezig bij openluchtconcerten? U zit op uw stoel of staat voor het podium. Of u nu luistert naar een prachtig klassiek concert waarin u wordt meegevoerd op de klanken van de muziek of naar een rockconcert. Vaak gebruiken artiesten special effects om u een nóg mooiere show te geven. Een mooie video of andere boodschap achter op het podium, effecten met confetti, vuurwerk of de bekende rook-effecten. Maar ook het drankje wat u drinkt kan CO2 bevatten.

Wist u dat om rookeffecten te creëren vaak gebruik wordt gemaakt van CO2? En dat dit een industrieel gas is?

Wat is CO2?

Ieder mens ademt CO2 uit en daar kennen we het allemaal van, maar een concertorganisator kan er mooie dingen mee doen. U kent CO2 waarschijnlijk vooral van wat u uitademt. CO2 kent meerdere vormen, namelijk:

  • Gas, dit wordt bij concerten gebruikt tijdens het tappen van een biertje. Dus CO2 komt niet alleen op het podium voor om de concertervaring compleet te maken.
  • Vloeibaar, dit wordt gebruikt in de bekende rookpluimen op het podium.
  • Vast, denk hierbij aan droogijs. Dit wordt soms gebruikt om op het podium een mist op de vloer te creëren.

Hoe werkt CO2 als special effect?

CO2-gassen worden in veel wetenschappelijke en industriële toepassingen gebruikt en worden steeds populairder naarmate er steeds meer concerten, evenementen en festivals worden georganiseerd. Vooral de komende zomermaanden kunt u het bijna wekelijks tegenkomen.
De witte rook wordt vaak ook wel aangeduid als theatraal rookeffect. Dit effect wordt  gevormd zodra het CO2-gas in aanraking komt met vocht in de lucht. Om dit effect tot stand te brengen bestaan er verscheidene varianten apparatuur zoals een CO2-gun of CO2-jets. Deze apparatuur produceren grote mistpluimen tot 8 meter hoog. De systemen werken op basis van vloeibare CO2. De effecten worden veel toegepast op podia en zorgen tijdens shows en evenementen in combinatie met licht en geluid voor fantastische effecten. En het resultaat is prachtig en voegt net wat meer extra’s toe aan uw concertervaring.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Blog AED

Algemeen

Safety for all! Investeren in veiligheid!

Evelien Neurink, administratief medewerkster | 25 juni 2020 | 360 keer bekeken

Ruim 8 jaar geleden heeft Westfalen alle vestigingen in Nederland uitgerust met een AED. Ook wel bekend als de automatische externe defibrillator. Deze waren gesitueerd op een centrale plek in de hal. Gelukkig hebben wij deze nog niet hoeven gebruiken in …

Lees meer

Tony Moes

Algemeen

Even voorstellen…. Tony Moes

Tony Moes, Manager Sales & Marketing Nederland | 18 juni 2020 | 1.265 keer bekeken

Mijn naam is Tony Moes, ik ben 52 jaar, en woon doordeweeks in Deventer en in het weekend bij mijn gezin in Leiden.

Als het gaat om de wereld van industriële gassen heb ik een lange geschiedenis. Ik ben ruim 25 jaar werkzaam in deze branche en heb ech…

Lees meer