Neem contact op

Duurzaamheid staat voorop in de samenwerking met Sea Fresh

René Seubring, Commercieel Adviseur Noord Nederland | 31 maart 2022

René Seubring, Commercieel Adviseur Noord Nederland

We praten bij met onze collega René Seubring, commercieel adviseur Noord Nederland. Hij vertelt ons meer over de samenwerking tussen Westfalen Gassen en Sea Fresh.

Kun je meer vertellen over het bedrijf Sea Fresh?

Sea Fresh is een bedrijf op Urk. Ze zijn specialist als het gaat om de import, export en distributie van allerlei soorten vis. Ze leveren voor 95% gecertificeerde vissoorten. Zelf zeggen ze, ‘we willen de klanten het beste uit de zee bieden’. Ze zijn liefhebbers van kwalitatieve verse vis, oftewel Sea Fresh ademt verse vis!

Sea Fresh heeft een eigen productiefaciliteit op Urk. Ze voldoen daar aan de hoogste kwaliteits- en hygiënenormen. De processen en producten voldoen aan de hoogste eisen van voedselveiligheid en kwaliteit, waardoor Sea Fresh het IFS Higher Level certificaat draagt.

Eisen bij dit certificaat zijn o.a.:

  • Werken volgens laatste HACCP norm
  • Vastleggen van beleid rond voedselveiligheid
    Degelijk opleiden van nieuw personeel

Dit is slechts een greep uit de eisen die gelden om een IFS-certificaat te krijgen.

Hoe ziet de samenwerking met Westfalen Gassen eruit?

We werken al langere tijd nauw samen met Sea Fresh. Bij de productiefaciliteit wordt gebruikgemaakt van verschillende inpaklijnen voor het verpakken van vis. Bij deze inpaklijnen spelen de producten van Westfalen Gassen een essentiële rol.

Lange tijd werden bij Sea Fresh onze verpakkingsgassen gebruikt in de vorm van twee tanks en bundels. Samen kwamen we tot de conclusie dat dit beter, goedkoper en vooral nog duurzamer kon. Dat was de reden dat we Sea Fresh adviseerden om compleet over te stappen op tanks. Hiervoor zijn nieuwe tanks geïnstalleerd en is nieuw leidingwerk aangebracht. Alles in samenwerking tussen beide bedrijven.

Welke gassen worden gebruikt en waarvoor?

De gassen die worden gebruikt bij Sea Fresh zijn van onze Protadur® -lijn. Dit assortiment bevat voor alle gangbare toepassingsgebieden het passende levensmiddelengas. Bij Sea Fresh leveren we de volgende gassen binnen deze lijn:

Bij de eerder genoemde inpaklijnen worden de gassen gemengd in een passende verhouding. Dit is per type vis verschillend en gebeurt met een gasmenger. De juiste verhouding gas wordt dan toegevoegd aan de verpakking met vis. Hierdoor blijft de hoge kwaliteit van het product langer op peil.

Waarom is het duurzaam om met tanks te werken?

Tanks zijn duurzamer omdat we daarmee vooral het aantal bewegingen omlaag brengen om het gas te leveren. Wanneer we met vrachtwagens bundels gas moeten leveren zorgt dit voor meer transport met vrachtwagens.

Vervoer over de weg met vrachtwagens zorgt voor extra CO2-uitstoot. Het beste voor het milieu is om het aantal transportbewegingen over de weg terug te brengen. Door het werken met vaste tanks, is het minder vaak nodig om de locatie te bevoorraden en brengen we het aantal bewegingen omlaag.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
We zijn trots op het feit dat we hebben kunnen bijdragen aan het verduurzamen van Sea Fresh. Een organisatie die duurzaamheid, net als wij hoog in het vaandel heeft staan. De producten die ze leveren worden geproduceerd en verpakt in een state-of-the-art fabriek. Hier staan voedselveiligheid en hygiëne voorop. De fabriek is voorzien van zonnepanelen en het is duidelijk dat maatschappelijk verantwoord ondernemen iets is wat serieus wordt genomen.

Vertrouw op het Protadur®-assortiment van Westfalen Gassen

Met ons Protadur®-assortiment leveren we gassen van de allerhoogste kwaliteit. Door het gebruik van tanks op locatie is het een duurzame keuze. Samen met mijn collega’s, ingenieurs, technici, analisten en medewerkers in de binnen- en buitendienst ontwikkelen we met kennis en kunde passende en innovatieve oplossingen. Zoals we ook hebben gedaan voor onze klant Sea Fresh, waarin we mee hebben gedacht met het nog duurzamer maken van een bedrijf.

Na het lezen van dit artikel vragen over duurzaamheid of het Protadur®-assortiment? Neem dan gerust contact op met één van onze ervaren specialisten. Wij vertellen graag meer over gassen en de verschillende toepassingen. Westfalen Gassen, wij maken vooruitgang duurzaam.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs