Neem contact op

Induparts Technische Groothandel, al 8 jaar een mooie samenwerking met Westfalen.

Gerianne Schiphorst, Coördinator Communicatie & PR | 15 oktober 2020

Gerianne Schiphorst, Coördinator Communicatie & PR

Met 24 jaar dienstverband bij Westfalen Gassen heeft Henk Bruntink veel gezien en is echt een expert op het gebied van industriële gassen. Een van de experts waar Henk mee samenwerkt is Induparts, een technische groothandel uit Hoogeveen. Een van de vele depothouders die Westfalen Gassen Nederland BV in Nederland heeft maar zeker ook een van de meest unieke.

De samenwerking van Westfalen met Induparts, bestaat al sinds april 2013. Het bedrijf uit Hoogeveen heeft zelf al meer dan 60 jaar ervaring. Waarschijnlijk dat daarom de match met elkaar zo goed is. Westfalen heeft immers ook al bijna 100 jaar ervaring op de markt van industriële gassen.

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Sinds bedrijfsbeëindiging van de vorige depothouder moest Westfalen op zoek naar een nieuwe partner met een link in de laswereld. Deze vonden ze in Induparts. Een bedrijf dat zich specialiseert in alle materialen voor lassen, maar ook de leverancier is van o.a. handgereedschap, hydrauliek, hijsen, verspaning en bevestigingsmaterialen.

Als het gaat om industriële gassen en de gassen die bij lassen van belang zijn, dan is het mogelijk om bij Induparts argon, zuurstof, acetyleen, stikstof, koolzuur, menggas maar ook koudemiddelen af te halen. De Induparts klanten met volume leveringen worden rechtstreeks door Westfalen geleverd.

Door de samenwerking met Induparts ontstaat er een mooie wisselwerking tussen beide bedrijven. Induparts en Westfalen hebben beiden een groot netwerk, door deze koppeling ontstaat een win-win situatie.

Wat is er zo uniek aan dit depot?

Het depot in Hoogeveen wordt door 4 man gerund, dat is echter nog niet het meest unieke. Ze hebben een gasopslag die wel uniek is, en er bestaat geen ander depot van Westfalen in Nederland die op deze manier de gassen opslaat. Het betreft een inpandige bunker die voldoet aan de PGS-15 richtlijn.

Hoe ziet de toekomst van de samenwerking met Induparts eruit?

We komen 1 á 2 keer in de week bij Induparts om de gassen die besteld zijn te leveren. Sinds 1 juni 2019 werken we met een systeem waarbij we real-time inzichtelijk hebben waar de cilinders van Westfalen zich bevinden door middel van het scannen van barcodes.
Voordeel van dit systeem is dat er geen bonnen meer getekend hoeven te worden. Alles verloopt digitaal en zo dragen we samen bij aan een verdere reductie van papiergebruik. Daarnaast is het een stuk gebruiksvriendelijker, zowel voor Westfalen als Induparts.

Zelf klant worden bij Induparts en Westfalen Gassen?

Bent u zelf op zoek naar een leverancier van industriële gassen of gassen specifiek voor laswerkzaamheden? Het Westfalen aanbod bevat honderden soorten industriële gassen, levensmiddelen gassen, koudemiddelen, gasmengsels en dergelijke.

Neem gerust contact op met Induparts of met Westfalen.

Depot Induparts

Depot Induparts

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Hemelvaart

Algemeen

Openingstijden rondom Hemelvaart.

Antoine De Boo, algemeen directeur | 6 mei 2021 | 1.177 keer bekeken

Namens alle collega’s van Westfalen wens ik u een heel fijn Hemelvaartweekend toe.

Op Hemelvaartsdag zijn wij gesloten. Vrijdag zijn wij weer telefonisch bereikbaar.

Lees meer

Koningsdag

Algemeen

Fijne Koningsdag!

Antoine De Boo, Algemeen Directeur | 22 april 2021 | 2.532 keer bekeken

A.s. dinsdag 27 april is ons kantoor gesloten in verband met Koningsdag. Op maandag 26 april zijn wij normaal geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur. Graag wens ik u ondanks alles, namens alle collega’s, een hele fijne Koningsdag toe.
Calamiteiten op Konings…

Lees meer