Neem contact op

Industriële gassen. Wat kun je ermee?

Marc Bouw, Commercieel adviseur | 24 mei 2018

Marc Bouw, Commercieel adviseur

Als lid van het redactieteam ben ik altijd op zoek naar leuke en informatieve onderwerpen voor ons blog. Deze keer heb ik er voor gekozen om eens op zoek te gaan naar iemand die echt  iets unieks maakt met een aantal van onze gassen. Zodoende ben ik terecht gekomen bij Frans Verweij ontwerper en eigenaar van Dutch Design Art.

Dutch Design Art ontwerpt en maakt zeilboot sculpturen van RVS 316 (roestvast staal) al dan niet voorzien van een laag van koper, brons of  een ander met de hand aan gebrachte metaal soort.
Daarnaast worden op de koperen zeilboot sculpturen kunstmatige patina aangebracht in diverse kleuren.

Wat is Patina?

Patina, ook aangeduid als edelroest of koperroest, is een doffe corrosielaag die gevormd wordt op het oppervlak van voornamelijk koperen voorwerpen en koperhoudende legeringen (zoals brons) als gevolg van oxidatie van het metaal bij blootstelling aan de lucht en vocht. (Bron: Wikipedia)

Door het aanbrengen van deze laag krijgt iedere zeilboot sculpture  zijn eigen  karakter en zorgt ervoor dat geen van de sculpturen hetzelfde zijn.

Lasproces bij vervaardiging

Vanzelfsprekend is dat vóór het aanbrengen van deze lagen de losse onderdelen met elkaar verbonden moeten worden, dit doet men door het roestvast staal TIG te lassen, hiervoor gebruikt men Argon 4.6 of men kiest er voor om het te solderen met een combinatie van zuurstof en propaan, hierna worden alle zeilboten geheel of gedeeltelijk gepolijst..

Internationale prijswinnaar

Dat het vakmanschap en de schoonheid van de door Dutch Design Art vervaardigde sculpturen overal ter wereld gewaardeerd wordt bewijst de op 27 april van dit jaar uitgereikte “Best Entry Award” op de Cairns Art Society’s 14 th Exhibition in het Thanks Art Centre in Edge Hill Australië.

Hier werd de Zeilboot sculpture van Dutch Design Art  als winnaar gekozen.

Mocht u zelf rondlopen met een idee of ontwerp bezoek dan www.dutch-design-art.com of ga naar www.westfalengassen.nl.

Prijswinnende ontwerp

Prijswinnende ontwerp!

< Terug naar overzicht

Delen via:

Meer weten over lassen?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Vrolijk Pasen!

Antoine De Boo, Directeur | 28 maart 2024

De Paasdagen staan weer voor de deur. Graag wens ik u, namens alle collega’s hele fijne, vrolijke en zonnige Paasdagen toe.

Lees meer