Neem contact op

Ik heb een leverancier nodig voor cilinder of bulkgassen. Welke leverancier past het beste bij mijn bedrijf?

Arjan Groen, Sales Engineer | 21 september 2017

Arjan Groen, Sales Engineer

Bent u op zoek naar een andere gasleverancier, of heeft u voor het eerst een gasleverancier nodig? Lees dan vooral even verder. Er zijn namelijk nogal wat verschillen tussen de diverse aanbieders in de markt. Hieronder een aantal tips en trics om de juiste leverancier voor uw bedrijf te kiezen.

Allereerst: waar gebruikt u de gassen voor.

Zoekt u een leverancier voor las- en snijgassen dan kunt u uit diverse producenten en leveranciers kiezen. Denk eens na over onderstaande punten en bepaal dan met wie u het best contact kunt opnemen.

Waarin onderscheiden de diverse leveranciers zich:

Iedere leverancier heeft zijn eigen specialiteiten. Over het algemeen zeggen ze allemaal dat ze alles eenvoudig kunnen leveren, maar is dat ook zo….?
Technische (las)gassen kan elke gasleverancier leveren. In de kwaliteit zit niet of nauwelijks verschil, en daarom kiezen veel afnemers hun leverancier puur op basis van prijs. Is dit altijd verstandig? Ik denk van niet. Heeft u een bedrijf waarbij het belangrijk is altijd en overal snel een gasdepot in de buurt te hebben, dan vallen al veel leveranciers af; er zijn er maar een paar die een landelijk goede dekking hebben. Gebruikt u koelmiddelen, dan wordt het lijstje nog korter.

De diverse leveranciers onderscheiden zich van elkaar door het aanbieden van diverse leveringsconcepten zoals 300 bar cilinders met een geïntegreerd reduceer of bundels met een vuldruk van 300 bar, wat voor minder wisselingen zorgt en daardoor minder handlings- en transportkosten. Daarnaast is de leverfrequentie per leverancier landelijk gezien enorm verschillend. Waar de ene leverancier probleemloos overal in Nederland 2-3 keer per week levert kan de andere leverancier in bepaalde delen van het land slechts 1 levering per week garanderen zonder extra kosten te hoeven berekenen. Verder zijn er verschillen te zien als het gaat over levering van laboratoriumgassen. Hierbij spelen levertijden, aanmaaktoleranties, houdbaarheid en verschillende verpakkingsvormen een doorslaggevende rol.

Ook de (wereldwijde) grootte van de leverancier maakt een enorm verschil in met name het contact tussen afnemer en leverancier. Waar u als afnemer bij de ene leverancier weinig meer dan een “klantnummer” bent (ook al lijkt dat in aanvang niet zo), geldt dat je voor andere leveranciers een echte partner wordt waarmee de communicatielijnen heel kort zijn. Vaak komen deze verschillen aan het licht als u de werk- en denkwijze tussen aandeelhouders gestuurde en familiebedrijven vergelijkt.

Algemene afwegingen:

  • Moet de leverancier vooral “om de hoek” zitten, of voldoet levering binnen bijvoorbeeld 2 -3 werkdagen.
  • Verwacht u ondersteuning en advies van de leverancier of is alle benodigde kennis al  in uw organisatie aanwezig.
  • Wilt u vernieuwend bezig zijn of is “the old fashion way” goed genoeg
  • Is de laagste prijs belangrijk, of mag goede service iets meer kosten
  • Werkt u landelijk en heeft u onderweg regelmatig een afhaaldepot in de buurt waar u dan werkt nodig, dan is de keuze in gasleveranciers al een stuk beperkter.
  • Voor koelmiddelen is een landelijke dekking maar bij enkele leveranciers goed geregeld.

Westfalen Gassen Nederland BV zou wellicht ook goed bij uw bedrijf kunnen passen. De kennis, techniek, certificering en materialen zijn allemaal aanwezig en up-to-date. Wij hebben een landelijke dekking met 78 depots, waardoor er altijd een depot dichtbij is. Voor ons bent u geen nummer maar een klant.

Neem eens een kijkje op onze website of, nog beter, neem eens vrijblijvend contact met ons op.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Wilt u meer informatie over Westfalen Gassen Nederland BV?

Neem dan contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Fijne zomer

Algemeen

Fijne zomer!

Gerianne Schiphorst, Manager Marketing & PR Benelux | 18 juli 2024

De zomerperiode is aangebroken en onze blogschrijvers gaan genieten van hun welverdiende vakantie. Na de vakantieperiode zullen zij weer nieuwe blogs voor u schrijven.

Lees meer

koudemiddelen

Algemeen

En nu aan de slag met de nieuwe F-gassen verordening!

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 27 juni 2024

De nieuwe aangescherpte F-gassen verordening (2019/1937)heeft belangrijke gevolgen voor de koeltechniek. Onlangs heb ik hier op het koudemiddelcongres ook over gesproken. Deze F-gassen verordening heeft als doel de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen…

Lees meer