Neem contact op

Koudemiddelen, de kern van duurzame koeling

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 29 februari 2024

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist

In de wereld van koelsystemen spelen koudemiddelen een cruciale rol. Bij Westfalen Gassen begrijpen we dit en bieden wij duurzame oplossingen voor een breed scala aan toepassingen. Ons doel is om niet alleen te voldoen aan de huidige koelbehoeften maar ook om een toekomst te creëren waarin koelsystemen milieuvriendelijk en efficiënt zijn.

Wij erkennen het belang van toegankelijkheid voor onze klanten. Ons netwerk van experts en faciliteiten zorgt ervoor dat we altijd in de buurt zijn, klaar om te ondersteunen bij elke uitdaging op het gebied van koudemiddelen.

Koudemiddelen zijn overal om ons heen en hun toepassingen zijn divers. Bij Westfalen Gassen begrijpen we deze veelzijdigheid en bieden oplossingen die variëren van traditionele koeltoepassingen tot meer unieke en gespecialiseerde situaties, zoals bij productieprocessen.

Duurzaamheid is niet zomaar een term voor ons; het is een belofte. We zetten ons in voor het regenereren van bestaande koudemiddelen, waarbij we zorgen dat de kwaliteit behouden blijft. Dit betekent dat geregenereerde koudemiddelen opnieuw kunnen worden ingezet, wat bijdraagt aan een circulaire economie en verminderde milieu-impact.

Innovatie in synthetische en natuurlijke koudemiddelen.

Onze nieuwsgierigheid en streven naar voortdurende verbetering drijven ons om innovatieve oplossingen te vinden, niet alleen in natuurlijke maar ook in synthetische koudemiddelen. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe formuleringen en technologieën die zowel effectief als milieuvriendelijk zijn.

De trend beweegt richting natuurlijke koudemiddelen, die minder belastend zijn voor het milieu en voordelen bieden voor koelsystemen. Deze koudemiddelen, zoals ammoniak, koolwaterstoffen en CO2, worden steeds populairder vanwege hun lagere global warming potential (GWP).

Westfalen Gassen, de partner in vooruitgang

We begrijpen dat de behoeften van onze klanten variëren en soms onverwachts kunnen zijn. Daarom maken we het eenvoudig om snel en efficiënt koudemiddelen te bestellen, of het nu gaat om natuurlijke of synthetische opties.

Bij Westfalen Gassen zijn we meer dan alleen een leverancier; we zijn een partner in vooruitgang. Onze toewijding aan duurzaamheid, innovatie en klanttevredenheid vormt de kern van alles wat we doen. Samen met onze klanten en partners streven we ernaar om de koelindustrie naar een duurzamere toekomst te leiden.

Westfalen. Samen maken wij vooruitgang duurzaam!

Deze video is mede mogelijk gemaakt door onze klanten, collega’s en relaties: https://www.ps-koeltechniek.nl/, https://www.kwik-fit.nl/, https://www.remeker.nl/, https://www.foppenseafood.com/.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Vrolijk Pasen!

Antoine De Boo, Directeur | 28 maart 2024

De Paasdagen staan weer voor de deur. Graag wens ik u, namens alle collega’s hele fijne, vrolijke en zonnige Paasdagen toe.

Lees meer

waterstof

Algemeen

Waterstof heeft geen geheimen voor Westfalen.

Arjan Groen, Business manager hydrogen Benelux | 18 januari 2024

Bij Westfalen Gassen hebben we diepgaande kennis en expertise in waterstoftechnologie. Een veld waarin we al jarenlang ervaring hebben. Waterstof, bekend om zijn veelzijdigheid, wordt in de moderne tijd niet alleen traditioneel gebruikt, maar heeft ook ee…

Lees meer