Neem contact op

Praktijkvoorbeeld koudemiddeltransitie.

Marc Bouw, commercieel adviseur | 9 januari 2020

Marc Bouw, commercieel adviseur

Graag geef ik u meer inzicht met behulp van een praktijkvoorbeeld over de koudemiddeltransitie.

“Waarmee kunnen wij u ontzorgen?”

Dat is de vraag die u in beeld krijgt als u de website van Koudeservice Nederland bezoekt. Om te kunnen bekijken wat dat “ontzorgen” inhoud in de koudetechniek ben ik op dinsdag 7 januari van
dit jaar op uitnodiging van Koudeservice Nederland afgereisd naar Venlo om daar bij de firma Van Soest een nieuw gebouwde installatie te bekijken.

Even terug in de tijd:

Toen het pand in 1994 in gebruik werd genomen draaide het op een R-22 pompinstallatie. In 2015 is de installatie omgebouwd naar een R-507 (ca. 2500 kg.) pompsysteem. Tijdens deze ombouw zijn de compressoren vervangen en is er een geheel nieuwe machinekamer gebouwd naast de oude machinekamer uit 1994.

Wat maakt dit project uniek?

Pim Nettinga, directeur eigenaar van Koudeservice Nederland, legt uit. In 2019 hebben wij naast de bestaande draaiende R-507 installatie een nieuw ammoniak (R-717) pompsysteem (ca. 1200 kg.) aangelegd met een 100 kW -10 gedeelte ten behoeve van de expeditie en een 500kW -30 gedeelte ten behoeve van de vriescellen. Tijdens de installatie is de temperatuur nooit boven de -18 graden geweest.

Verder is de oude machinekamer uit 1994 omgebouwd, er is een brandwerende box geplaatst die nu dient als machinekamer voor de nieuwe ammoniak installatie.
Verder is de totale R-507 installatie afgevoerd.

Waarom R-717 (ammoniak)?

Ammoniak is een natuurlijk koudemiddel en is veel minder milieubelastend dan R-507 en R-22.
O(zon)D(epletion)P(otential) gelijk aan 0
G(obal)W(arming)P(otential) gelijk aan 0
Hierdoor is de T(otal)E(quivalent)W(arming)I(mpact) ook gunstig.

Tot slot:

Koudeservice Nederland zorgt ervoor dat uw industriƫle koelinstallaties optimaal functioneren. Flexibel, persoonlijk en deskundig.

Mochten er vragen zijn of mocht u opmerkingen hebben neem dan contact op met Koudeservice Nederland of ga voor meer informatie over koudemiddelen naar www.westfalengassen.nl.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Vrolijk Pasen!

Antoine De Boo, Directeur | 28 maart 2024

De Paasdagen staan weer voor de deur. Graag wens ik u, namens alle collega’s hele fijne, vrolijke en zonnige Paasdagen toe.

Lees meer

Henk-Jan Steenman

Algemeen

Koudemiddelen, de kern van duurzame koeling

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 29 februari 2024

In de wereld van koelsystemen spelen koudemiddelen een cruciale rol. Bij Westfalen Gassen begrijpen we dit en bieden wij duurzame oplossingen voor een breed scala aan toepassingen. Ons doel is om niet alleen te voldoen aan de huidige koelbehoeften maar oo…

Lees meer