Neem contact op

Kuil Nicos bestaat 75 jaar!

Henk Bruntink, Depotmanager midden en noord Nederland | 24 juni 2021

Henk Bruntink, Depotmanager midden en noord Nederland

Onze depothouder Kuil Nicos uit Enschede bestaat 75 jaar. Westfalen Gassen Nederland BV werkt al jarenlang met ze samen en dit was het uitgelezen moment om een interview te houden. Collega Henk Bruntink sprak met directeur Karsten Lammers van Kuil Nicos.

Kun je iets meer vertellen over Kuil Nicos en de geschiedenis van het bedrijf?

We zijn een echt familiebedrijf. Kuil Nicos is een samenvoeging van de bedrijven Kuil gascentrum en Technische groothandel Nico Schmidt. Vandaar de naam Kuil Nicos.

Kuil is in 1946 ontstaan en hield zich bezig met de handel in gassen en verkoop van gas- en lasapparatuur. In 1982 heeft Kuil gascentrum de technische groothandel Nico Schmidt overgenomen.
Mijn vader heeft het bedrijf in 1997 overgenomen van de familie Kuil en in december 2019 heb ik het samen met mijn broer weer van mijn vader overgenomen. Een echte familiegeschiedenis. Die cultuur is blijven bestaan en dit voel je vandaag de dag nog altijd terug. Niet veel anders dan bij Westfalen eigenlijk. Zij kennen ook een rijke familiegeschiedenis en dat is van oudsher ook een familiebedrijf. Ik denk dat we daarom zo goed met elkaar kunnen samenwerken, we hebben hetzelfde DNA.

Inmiddels zijn we een complete technische groothandel met specialisaties op het gebied van gas- & lastechniek, pneumatiek & persluchttechniek, aandrijftechniek en meet & regeltechniek.

We delen veel kennis als het gaat om lassen, zo is het mogelijk om bij ons trainingen te volgen. Op die manier bieden we een toegevoegde waarde aan onze klanten. Klanten kiezen voor ons omdat we slagvaardiger zijn en veel kennis hebben en deze ook durven delen.

Jullie bestaan dit jaar 75 jaar, hoe gaan jullie dit vieren?

Goede vraag, we hebben zeker plannen klaar liggen om het te vieren, de situatie in de wereld maakt het uiteraard op dit moment lastig. We willen er graag aandacht aan geven, maar we willen het goed doen of niet doen. Graag vieren we deze mooie mijlpaal met een groot deel van onze klanten en leveranciers. Maar alleen als dit verantwoord kan. Ik zie wel voor mij dat we de luchtballon van Westfalen bij ons feest betrekken, dat zou toch een geweldig gezicht zijn?!

Voor wie zijn jullie de juiste partij? Wie zijn jullie klanten?

Wij leveren vooral aan de industrie en installatiebranche. Maar we hebben ook klanten hebben in de horeca, daaraan leveren we bijvoorbeeld koolzuur. Naast onze eigen producten en diensten verzorgen we het transport van diverse gassen voor Westfalen in de regio Twente. Zo zijn we echt partners van elkaar en kunnen we beide bedrijven versterken.

Voor andere producten naast de gassen werken we landelijk. Maar we hebben ook klanten in België, Duitsland en Curaçao. Bedrijven kunnen bij ons binnen 1 minuut klant worden. Hiervoor kunnen ze ons bellen een e-mail sturen of ze kunnen zich aanmelden via de website. We gaan met onze zakelijke klanten altijd een langetermijnrelatie aan.

Op het gebied van gassen, wat kunnen jullie betekenen?

We zetten vooral in op de industrie, dus het aanbod wat we hebben wordt voor 95% weggezet bij de industrie. In ons aanbod zie je vooral technische gassen terug. Denk dan aan argon en acetyleen, maar ook stikstof en zuurstof. Op het oog van veiligheid, is het van belang dat we juist leveren en op een veilige manier omgaan met de leveringen. Niet alleen bij ons op locatie, maar ook bij de klanten waar we leveren. Dit is iets waar Westfalen ons versterkt, zij zijn kennisexpert als het gaat om veilig werken met technische gassen.

Hoewel we echt de focus hebben op industrie en zakelijke klanten, kunnen zoals gezegd particulieren ook bij ons terecht. Heb je als particulier een lasapparaat, een biertap, een aquarium of een barbecue op propaan, dan kun je de juiste gassen bij ons aanschaffen. We zien dat particulieren zelf op onze locatie in Enschede gas komen afhalen. We vinden dit een leuke toegevoegde waarde.

Wat maakt jullie uniek, of anders dan andere leveranciers van technische producten?

Wat ons onderscheid van de rest, is snelheid en flexibiliteit. We hebben veel slagkracht en zijn een platte organisatie, dat maakt ons echt wel uniek ten opzichte van andere bedrijven. Ten grondslag ligt echt de kennis. Door onze diepgaande kennis hebben onze mensen aan een half woord van onze klanten genoeg om ze te voorzien van goed advies en de juiste producten.

We hebben geen grote afdelingen, als je met ons belt krijg je vaak direct iemand aan de lijn die weet waar het over gaat. Collega’s binnen ons bedrijf worden goed geschoold en worden regelmatig op cursus gestuurd. Nieuwe collega’s geven we echt een opleiding, zodat de kennis snel op peil komt. Kennis, dat is waar we het mee realiseren.

Automatisering is een tool die het mogelijk maakt, maar je moet wel de kennis in huis hebben. Zo hebben we onlangs een nieuwe webshop gelanceerd waarmee het makkelijker is geworden om ons assortiment te bekijken en een bestelling te plaatsen. Toch moeten we op de hoogte zijn van de inhoud en kennis van onze producten hebben. Westfalen en Kuil Nicos versterken elkaar met het delen van kennis. De nieuwe webshop was een grote onderneming, maar ik ben trots op het resultaat. De producten van ons en die van Westfalen komen zo goed tot hun recht.

Kun je meer vertellen over de samenwerking met Westfalen Gassen?

We werken al sinds juni 2005 met elkaar samen. Daarvoor werkten we met een andere leverancier samen. Binnen dat bedrijf kwamen veranderingen. Destijds kende mijn vader de oude directeur van Westfalen Gassen. Na en aantal gesprekken met elkaar ontstond een partnerschap en van daaruit zijn we verder gaan bouwen.

Zoals ik al eerder heb benoemd, voeren we ook een deel van het transport uit voor Westfalen Gassen. En dat bouwen we ook vandaag de dag nog steeds uit. Samen leveren we diensten en producten van de hoogste kwaliteit. Het gaat zelfs zover dat het logo van Westfalen op mijn nieuwe vrachtwagen komt te staan. Ik ben trots op mijn eigen bedrijf en trots op het feit dat we partners zijn met Westfalen. Dat mogen onze klanten ook zien. De nieuwe vrachtwagen die eraan komt is een stuk duurzamer, we kunnen meer leveren en zo zijn we echt het gezicht in de regio.

Daarnaast voeren we regelmatig projecten uit voor Westfalen op het gebied van gasdistributie en leidingaanleg. Dankzij onze gezamenlijke kennis op het gebied van gassen en gassystemen weten we hierdoor voor onze klanten altijd een veilige oplossing te bieden en door automatisering ook kosten te besparen.

Hoe ziet de toekomst er voor jullie uit?

We hebben al een verbouwing achter de rug, maar er liggen al weer nieuwe plannen om ook aan de voorkant onze locatie te verbouwen. We willen graag onze voorraad wat uitbreiden. Zo hebben we meer voorraad, kunnen we sneller leveren en hebben we meer mogelijkheden om artikelen in te kopen. Dat is uiteindelijk alleen maar gunstig voor onze klanten.

Wij zijn de volgende generatie Kuil Nicos en groei staat bij ons centraal. We willen onze eigen draai aan het bedrijf geven. We hebben een verdere automatisering en digitalisering doorgevoerd in het bedrijf. Daarmee is ons bedrijf klaar voor de toekomst. We investeren dan ook veel in ons bedrijf.

Onlangs hebben we de laatste VCA en ISO-normeringen met succes binnengehaald. Dus net als Westfalen staat veiligheid bij ons voorop. Ik vind het mooi om te zien, hoe ons bedrijf van generatie op generatie over gaat. Iedere generatie doet het op zijn eigen manier en probeert een stempel te drukken. Ik zie een mooie toekomst voor mijn bedrijf, samen met onze partner Westfalen Gassen Nederland BV.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs