Neem contact op

Westfalen levert de juiste gassen, zodat u weer door kunt! Ook voor lassen en snijden!

Hansjan Dijk, Gas-technisch adviseur | 3 juni 2021

Hansjan Dijk, Gas-technisch adviseur

Binnen de wereld van gassen worden er veel oplossingen geboden voor lastechnische problemen. Door gebruik te maken van de juiste gassen wordt het mogelijk metalen en legeringen perfect te scheiden of te verbinden. We geven in een video meer inzicht in de wereld van lassen en snijden.

Normale zaken met een complete geschiedenis

Zaken die heel normaal lijken, hebben onbewust een complete geschiedenis. Denk aan een voetbalstadion, winkelcentrum of bedrijfshal. In veel gevallen, grote stalen constructies die het dak en gebouw compleet maken. Voordat het zover is, gaat hier een complete geschiedenis aan vooraf.

De constructies worden door vakmensen met veel expertise in elkaar gezet, lassen en de juiste lasgassen spelen hierbij een grote rol. De gassen die Westfalen kan leveren, spelen een waardevolle rol. Het proces stopt in veel gevallen immers als er geen gas gebruikt kan worden. In de wereld van lassen en snijden zijn er veel verschillende processen en gassamenstellingen mogelijk die gebruikt kunnen worden. Westfalen kan u hierin adviseren en van de juiste gassen voorzien.

Veel kennis en expertise op het gebied van lassen snijden

Door de toegenomen hoeveelheid en variatie aan eisen, krijgen we steeds vaker de vraag naar het meest geschikte proces en de gassen die hierbij gebruikt kunnen worden. Het maken van de juiste keuze vereist een schat aan kennis en ervaring. Vaak moet er rekening gehouden worden met verschillende factoren. Denk dan bijvoorbeeld aan de soort, dikte en oppervlak van het materiaal, maar ook economische motieven kunnen een rol spelen.

Onze gekwalificeerde lastechnici en ingenieurs voeren las- en snijtechnische tests uit. Zij ontwikkelen gasmengsels en onderzoeken welke processen en gaskwaliteiten het meest geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Daarbij besteden we veel aandacht aan de voortdurende verbetering van de laskwaliteit en rentabiliteit. Wij kunnen u adviseren en vragen beantwoorden op gebied van toepassingen, maar ook op technisch vlak. Samen komen we tot concepten die u uitstekende resultaten bieden en uw concurrentiepositie kunnen versterken.

Wij leveren de juiste gassen, snel en betrouwbaar

Als het gaat om het leveren van gassen voor het lassen, dan is Westfalen een betrouwbare, maar zeker ook flexibele partij. Wij staan voor expertise, snelheid en persoonlijke service. Wij leveren de juiste gassen, zodat u weer verder kunt.

Met ons landelijk dekkend netwerk van meer dan 70 depots, is er altijd een depot bij u in de buurt. Hier staan we iedere werkdag opnieuw voor u klaar. Onze partners kunnen u helpen met de verschillende gassen voor het lassen. Voor specifieke wensen of grotere hoeveelheden raden we u aan om eerst contact te zoeken met een depot. Heeft u regelmatig gassen voor het lassen nodig? We kunnen de voorraad van een depot in de buurt afstemmen op uw behoefte.

Westfalen Gassen. Verbazend veelzijdig. Verrassend inzetbaar.

 

Ps. Graag bedanken wij Staalbouw Nagelhout Bakhuizen en Van Keulen Tynaarlo voor de hulp bij het filmen van deze video.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Vrolijk Pasen!

Antoine De Boo, Directeur | 28 maart 2024

De Paasdagen staan weer voor de deur. Graag wens ik u, namens alle collega’s hele fijne, vrolijke en zonnige Paasdagen toe.

Lees meer

Henk-Jan Steenman

Algemeen

Koudemiddelen, de kern van duurzame koeling

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 29 februari 2024

In de wereld van koelsystemen spelen koudemiddelen een cruciale rol. Bij Westfalen Gassen begrijpen we dit en bieden wij duurzame oplossingen voor een breed scala aan toepassingen. Ons doel is om niet alleen te voldoen aan de huidige koelbehoeften maar oo…

Lees meer