Neem contact op

Westfalen levert de juiste gassen, zodat u weer door kunt! Ook voor lassen en snijden!

Hansjan Dijk, Gas-technisch adviseur | 3 juni 2021

Hansjan Dijk, Gas-technisch adviseur

Binnen de wereld van gassen worden er veel oplossingen geboden voor lastechnische problemen. Door gebruik te maken van de juiste gassen wordt het mogelijk metalen en legeringen perfect te scheiden of te verbinden. We geven in een video meer inzicht in de wereld van lassen en snijden.

Normale zaken met een complete geschiedenis

Zaken die heel normaal lijken, hebben onbewust een complete geschiedenis. Denk aan een voetbalstadion, winkelcentrum of bedrijfshal. In veel gevallen, grote stalen constructies die het dak en gebouw compleet maken. Voordat het zover is, gaat hier een complete geschiedenis aan vooraf.

De constructies worden door vakmensen met veel expertise in elkaar gezet, lassen en de juiste lasgassen spelen hierbij een grote rol. De gassen die Westfalen kan leveren, spelen een waardevolle rol. Het proces stopt in veel gevallen immers als er geen gas gebruikt kan worden. In de wereld van lassen en snijden zijn er veel verschillende processen en gassamenstellingen mogelijk die gebruikt kunnen worden. Westfalen kan u hierin adviseren en van de juiste gassen voorzien.

Veel kennis en expertise op het gebied van lassen snijden

Door de toegenomen hoeveelheid en variatie aan eisen, krijgen we steeds vaker de vraag naar het meest geschikte proces en de gassen die hierbij gebruikt kunnen worden. Het maken van de juiste keuze vereist een schat aan kennis en ervaring. Vaak moet er rekening gehouden worden met verschillende factoren. Denk dan bijvoorbeeld aan de soort, dikte en oppervlak van het materiaal, maar ook economische motieven kunnen een rol spelen.

Onze gekwalificeerde lastechnici en ingenieurs voeren las- en snijtechnische tests uit. Zij ontwikkelen gasmengsels en onderzoeken welke processen en gaskwaliteiten het meest geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Daarbij besteden we veel aandacht aan de voortdurende verbetering van de laskwaliteit en rentabiliteit. Wij kunnen u adviseren en vragen beantwoorden op gebied van toepassingen, maar ook op technisch vlak. Samen komen we tot concepten die u uitstekende resultaten bieden en uw concurrentiepositie kunnen versterken.

Wij leveren de juiste gassen, snel en betrouwbaar

Als het gaat om het leveren van gassen voor het lassen, dan is Westfalen een betrouwbare, maar zeker ook flexibele partij. Wij staan voor expertise, snelheid en persoonlijke service. Wij leveren de juiste gassen, zodat u weer verder kunt.

Met ons landelijk dekkend netwerk van meer dan 70 depots, is er altijd een depot bij u in de buurt. Hier staan we iedere werkdag opnieuw voor u klaar. Onze partners kunnen u helpen met de verschillende gassen voor het lassen. Voor specifieke wensen of grotere hoeveelheden raden we u aan om eerst contact te zoeken met een depot. Heeft u regelmatig gassen voor het lassen nodig? We kunnen de voorraad van een depot in de buurt afstemmen op uw behoefte.

Westfalen Gassen. Verbazend veelzijdig. Verrassend inzetbaar.

 

Ps. Graag bedanken wij Staalbouw Nagelhout Bakhuizen en Van Keulen Tynaarlo voor de hulp bij het filmen van deze video.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Gas-4-daagse winteredition

Algemeen

NIEUW! De Gas-4-daagse van Westfalen. U komt toch ook?

Tony Moes, Manager Sales & Marketing | 7 oktober 2021 | 440 keer bekeken

In november gaat de allereerste Gas-4-daagse van Westfalen van start. Op alle donderdagen in november zullen onze experts verspreidt door heel Nederland kennissessies aanbieden rondom industriĆ«le gassen en koudemiddelen. Ook de speciale gassen zullen aan…

Lees meer

seminar veilig omgaan met gassen

Algemeen

Veilig omgaan met gassen. Weet u hier voldoende van?

Hansjan Dijk, Gas-technisch adviseur | 30 september 2021 | 2.504 keer bekeken

De huidige corona-maatregelen laten het weer toe om het seminar weer live aan te bieden. Wij zullen deze seminars dan ook aanbieden conform de dan geldende maatregelen.

Veel mensen werken dagelijks met (verschillende) gassen. Men is zich door ingeslete…

Lees meer