Neem contact op

Onmisbaar maar toch zo vanzelfsprekend: speciale gassen van Westfalen.

Jan Kok, productspecialist speciale en levensmiddelengassen | 7 januari 2021

Jan Kok, productspecialist speciale en levensmiddelengassen

Dagelijks maken wij vanzelfsprekende elementen in ieders leven mogelijk. Voor de juiste metingen is het hebben van de juiste gassen van essentieel belang. Denk hierbij aan schoon drinkwater of goede landbouwgrond. In dit artikel vertellen we meer over de labgassen van Westfalen.

Het lijkt zo alledaags, een glas water uit de kraan. Maar toch, om dit mogelijk te maken gaat er een compleet proces aan vooraf. Het water wordt gezuiverd en getest. En vooral dat laatste, daar spelen de gassen van Westfalen een rol. Om de meetapparatuur in een laboratorium goed te laten werken moeten deze worden gekalibreerd. Daarvoor zijn zogenaamde ijkgassen nodig. Die gassen kunnen wij zonder problemen leveren. In essentie dragen wij dus bij aan de levering van schoon drinkwater.

In onderstaande video gaan we verder in op verschillende dagelijkse elementen in ieders leven. Deze video hebben we samen met collega’s op locatie bij onze klanten gemaakt. We zijn onze klanten: WLN te Glimmen  en Tauw te Deventer dan ook dankbaar dat we van hun locaties gebruik mochten maken.

Labgassen, exact tot de laatste mol.

Er zijn erg veel verschillende soorten labgassen. Ze worden veelal ingezet bij wetenschappelijk onderzoek, geneeskunde, milieutechniek en meer. We onderscheiden labgassen in verschillende soorten, namelijk de hoogzuivere gassen, gasmengsels, isotopen en isotopen mengsels. Bij Westfalen beschikken we over een uitgebreid en veelzijdig aanbod van speciale gassen. We leveren meer dan 100 hoogzuivere gassen en gestandaardiseerde gasmengsels die de basis vormen van ons aanbod.

Meetapparatuur kalibreren.

We schreven er al even over en ook in de video werd het duidelijk. Labgassen zijn noodzakelijk bij het kalibreren van meetapparatuur. Kalibratie is belangrijk om de nauwkeurigheid van meetapparatuur te waarborgen. Zonder die nauwkeurigheid, is de apparatuur niet betrouwbaar en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is kalibratiegas zo onmisbaar. Zeker bij afhankelijkheid van meetapparatuur. Met onze gassen is het tevens mogelijk om zuurstof-, koolstofmonoxide- en zwavelwaterstofsensoren te controleren.

In essentie zou het niet mogelijk zijn om schoon water en landbouwgrond van goede kwaliteit te hebben als deze niet goed getest konden worden. Zoals gezegd, de gassen van Westfalen zijn hierbij onmisbaar.

Vertrouw op de gassen van Westfalen.

Van labgassen tot het op de individuele eisen afgestemde verzorgingsconcept: bij Westfalen bent u aan het juiste adres. Onze ingenieurs, technici, analisten en medewerkers in de binnen- en buitendienst ontwikkelen met kennis, kunde en perfectie exact de juiste, innovatieve oplossing. Daarmee verschaffen we u een grote voorsprong op uw concurrent.

De gassen van Westfalen zijn verbazend veelzijdig, verrassend inzetbaar. Heeft u vragen over labgas of een van onze andere gassen? Stel deze vragen dan aan één van onze ervaren specialisten. Wij vertellen u graag meer over de speciale gassen en de geschikte toepassingen.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Fijne zomer

Algemeen

Fijne zomer!

Gerianne Schiphorst, Manager Marketing & PR Benelux | 18 juli 2024

De zomerperiode is aangebroken en onze blogschrijvers gaan genieten van hun welverdiende vakantie. Na de vakantieperiode zullen zij weer nieuwe blogs voor u schrijven.

Lees meer