Neem contact op

Met pensioen… Jorien van Valen

Jorien van Valen, Gas-technisch adviseur | 14 januari 2021

Jorien van Valen, Gas-technisch adviseur

Op 13 januari 2021 ben ik officieel AOW gerechtigd, en middels dit schrijven wil ik iedereen hierover informeren. Na ruim 21 jaar gewerkt te hebben bij Westfalen, mag ik met pensioen. In deze tijd kan ik helaas niet van iedereen persoonlijk afscheid nemen.

(In verband met de privacywetgeving worden er in dit blog geen namen genoemd.)

Achteromkijken heeft geen zin omdat vóór ons de toekomst ligt maar toch zijn er een aantal zaken waar ik met plezier op terug kijk en met jullie wil delen.

Op 11 september 1999 had Westfalen een advertentie geplaatst waarin men sollicitanten opriep voor de functies: Commercieel- technisch adviseur en Commercieel gas- technisch adviseur voor de regio Zuidwest Nederland, in de leeftijd van 25 – 35 jaar. Ik had lastechniek gestudeerd en was in het bezit van mijn Europese certificaat en voldeed aan alle eisen behalve de leeftijd. In mijn sollicitatiebrief stond dan ook letterlijk: Ondanks het feit dat ik niet aan de gestelde leeftijdsgrens voldoe, meen ik toch over een voor het bedrijf interessante kennis en ervaring te beschikken die een positieve bijdrage kan leveren bij het realiseren van de doelstellingen. (Zo, dat was wel een binnenkomer) Ik werd uitgenodigd op 14 oktober om 9.00 uur, voor een gesprek bij een selectiebureau in Goor. Die dag, voor dag en dauw op pad vanuit mijn woonplaats Dordrecht richting Goor. Geen navigatie of Googlemaps, slechts een kaart van Nederland en een stratenboek, wetende dat het zo’n 170 km was. Dit was een 1e test!

Op 4 november, 10.00 uur een uitnodiging bij Westfalen aan de Rigastraat te Deventer. Alle financiële zaken werden toen nog afgehandeld de directeur. Ik had die tijd ook nog een éénmanszaak, nu noemt men dat ZZP-er waarvoor ik las- en constructiewerk in de avonduren deed. Wel werd er in het gesprek gelijk gezegd: “Je kunt geen 2 heren dienen, dus dat klussen in de avond moet stoppen”. Zo gezegd zo gedaan.
Ik voelde me gelijk welkom. Samen met een nieuwe aangenomen collega voor de commerciële functie werden wij ook gelijk uitgenodigd voor de eindejaarsvergadering.

Op 1 januari 2000 kon ik ondanks een opleidingsschema van 2 weken, vol aan de bak. Ik heb toen samen met de nieuwe commerciële man “mijn” eerste depot, voorheen nog onder contract bij de concurrent, binnengehaald.
Doordat ik al wat jaren meeliep had ik met veel depots een goede band opgebouwd. Als deze depots dan ook stopte bij hun huidige leverancier, waren ze ook allemaal bereid om over te gaan naar Westfalen.

ArHe21.

Op stap met een gasmenger, een fles ArHe11 en een fles Helium, dat kon toen nog, heb ik, samen met de las-ingenieur van een bedrijf in Maasbracht, lasproeven gedaan op 5 mm aluminium vesselheads. Zo is de ArHe 21 ontstaan. Een gasmengsel dat ook in positie gebruikt kan worden. Een super mengsel.

ArHe 20/12

Met een Duitse collega heb ik lasproeven gedaan bij een bedrijf in Raamsdonkveer, lassen met de robot en zo is de ArHe 20/12 geboren.
Samen met mijn collega Hansjan Dijk hebben wij vele uren in het SchweissTechnicum in Duitsland doorgebracht. Gekscherend werd dit door ons ook wel “der Heimat “genoemd. Wij waren hier te vinden om lasproeven te doen, trainingen te krijgen of te geven, beurzen voor te bereiden, zowel nationaal als internationaal. In het kleine hotel, waar we iedere keer overnachten hebben we in elke hotelkamer minstens één keer, maar misschien wel meerdere keren overnacht. De eerste jaren bij Westfalen, ben ik ook heel veel in België geweest. Hier hebben we veel klanten gemaakt. Het was altijd prettig om in België te zijn, alleen de ring van Antwerpen was een drama en dat is helaas in al die jaren niet verandert.

Aan alles komt een einde. De laatste toolbox “veilig omgaan met gassen“ heb ik op 4 maart bij een klant in Noord-Brabant gegeven. Daarna ging Nederland in een lock-down. Er stonden nog meer toolboxen gepland maar die zijn vanwege Corona helaas uitgesteld. Van uitstel komt geen afstel, zodra er weer meer mogelijk is wordt dit uiteraard weer opgepakt door Westfalen.

Het laatste project voor leidingwerk en een tank mocht ik, op locatie, bij een gewaardeerde klant in Pijnacker doen.

Ik zou nog veel meer kunnen vertellen maar daar wil ik jullie niet mee lastig vallen. Ik kan rustig stellen dat ik een fijne tijd bij Westfalen heb gehad, en kijk met plezier terug, ook naar het contact met de collega’s.

Door Corona, lopen de zaken nu wat anders maar ik wil iedereen bedanken voor de samenwerking, het vertrouwen en de prettige contacten die we hebben gehad.

Het gaat jullie goed, zowel zakelijk als privé. Misschien: tot ziens!

Jorien

< Terug naar overzicht

Delen via:

Heeft u gas-technische vragen?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

alumini smartbox

Algemeen

LabAnalyse 2021 in De Kuip in Rotterdam. En Westfalen is erbij!

Tony Moes, Manager Sales & Marketing | 28 oktober 2021 | 261 keer bekeken

LabAnalyse is dé plek voor het uitwisselen van kennis rondom actuele analysemethoden binnen laboratoria. Dit jaar is Westfalen Gassen een van de exposanten tijdens dit event en delen we graag de laatste kennis over gassen die voor metingen gebruikt kunne…

Lees meer