Neem contact op

Wat is skidbouw?

Marc Bouw, commercieel adviseur | 6 september 2018

Marc Bouw, commercieel adviseur

In het kort: skidbouw is het vooraf samenstellen van een installatie op een frame, met als doel de installatietijd op locatie te verkorten.

Dit gaan we bekijken bij Flowline Procesinstallaties B.V. in Etten-Leur. Zes jaar geleden is eigenaar Jan Andriessen gestart als ZZP-er. Ondertussen is zijn onderneming uitgegroeid tot B.V. en heeft hij twee vaste medewerkers in dienst.

Het bouwen van een skid bij Flowline B.V.

Op uitnodiging van Jan breng ik een bezoek aan de werkplaats van Flowline B.V. Hier wordt gewerkt met eigen lasmethodekwalificaties (LMK) voor zowel staal als RVS als orbitaal lassen. Daarnaast zijn alle lassers gecertificeerd. Tijdens mijn bezoek wordt de laatste hand gelegd aan een skid die in samenwerking met firma Nijssen, specialist in klimaat- en koudetechniek, aan het bouwen is.

De installatie zal worden geplaatst bij Adri & Zoon, een importeur, producent en totaal leverancier van vis, visproducten, schaal-en schelpdieren en zeevruchtenin Yerseke. Hier gaat de installatie gebruikt worden voor het koelen en vriezen van deze producten.

flowline skidbouw 2

Onderdelen van de skid.

De skid bestaat uit een stalen frame, RVS 304-leidingwerk, twee compressoren, een olieafscheider en een ontgasser. Verder is de skid voorzien van verschillende koeltechnische componenten, zoals elektrisch gestuurde kleppen en een warmtewisselaar voor de glycol. Alle gebruikte onderdelen zijn voorzien van een certificaat.

Er is ook een aantal zwart-wit verbindingen aanwezig. Hierbij zijn stalen delen aan de RVS 304-leiding gelast met een 309-lasdraad. Voor het lassen wordt gebruik gemaakt van argon 4.6 gas. Voor het formeren van de leidingen gebruiken ze Formeer 5 (95% stikstof met 5% waterstof).

Wij zullen bij het plaatsen van de installatie aanwezig zijn. Dit zullen wij met u delen op ons blog.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Bezoek dan www.flowlinebv.nl of ga naar www.nijssen.com.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Meer weten over de gebruikte gassen?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Nieuw! Bestel uw gas online.

Marcel de Groote, Manager Sales & Marketing | 5 november 2019 | 881 keer bekeken

Met ingang van vandaag is het mogelijk om uw gasbestelling digitaal te plaatsen. Snel en gemakkelijk, waar en wanneer u maar wilt.

Lees meer