Neem contact op

Onze depothouder TLS bestaat 100 jaar! Reden voor een feestje en een interview!

Arjen Woudenberg, Depotmanager regio Zuid | 22 oktober 2020

Arjen Woudenberg, Depotmanager regio Zuid

Het gebeurt niet vaak dat je over een bedrijf hoort met zo’n lange geschiedenis. Onze depothouder TLS behoort wel tot die bedrijven en bestaat inmiddels 100 jaar! Reden voor mij als depotmanager regio zuid bij Westfalen Gassen Nederland BV om met de huidige directeur Marc van Splunder in gesprek te gaan en ze te feliciteren met deze mooie mijlpaal.

Hoe ziet de lange geschiedenis eruit?

Al vroeg in de vorige eeuw is de basis gelegd voor het huidige TLS. In februari 1920 werd onder de naam C. Teeuw Scheepvaartbenodigdheden het bedrijf opgericht. In die tijd richtte het bedrijf zich op het beleveren van de scheepvaart en later de watersportbranche. Uiteraard hoorde hier destijds, hetzij beperkt, lasapparatuur en lastoebehoren bij.

Sinds 1981 is het bedrijf, onder de naam Teeuw Las- en snijtechniek verder gegaan. Onder deze naam ontstond ook de specialisatie in het leveren en onderhouden van las- en snijproducten. Daarbij werd de kennis, het advies en de service toegespitst op dit mooie vakgebied. Deze toespitsing kwam goed tot uiting in de laatste naamswijziging die het bedrijf in 2003 onderging: TLS, Totaal in LasService!

Hoe lang ben je zelf betrokken bij TLS?

Ik ben sinds 1995 werkzaam bij Laskar, een bedrijf waar TLS onderdeel van uit maakt, sinds de pensionering van de eigenaar van TLS heb ik de functie van commercieel directeur bij TLS gekregen. Eigenlijk ben ik dus nog niet zo heel lang betrokken bij TLS, maar ik ben al wel geruime tijd werkzaam binnen de groep. In 2009 hebben we met beide bedrijven een gezamenlijk pand betrokken, dus ik ben zeker goed bekend met TLS.

De totale groep is 40 man sterk en direct voor TLS werken er ongeveer 10 personen. We werken met TLS in een verzorgingsgebied van ongeveer 35 kilometer rond Gorinchem, door het ontstaan in Sliedrecht hebben we daar nog wat klanten die we bedienen.

Kun je meer vertellen over de samenwerking met Westfalen?

We zijn inmiddels al meerdere jaren een depot van Westfalen. Onze samenwerking is gestart op 2 april 2010. Ik kan wel zeggen dat we heel blij zijn met Westfalen. We zijn beiden gestart als familiebedrijf, en dat zie je nu nog steeds terug. We hebben een mooi depot, en als we kijken in de wereld van industriële gassen dan zijn we, net als Westfalen, niet de grootste speler die er bestaat, maar we zijn een stuk flexibeler dan onze grote concurrenten. Of je nu bij TLS komt voor 4 of 5 cilinders, of behoefte hebt aan grote hoeveelheden gas, we kunnen je altijd van dienst zijn.

Wat maakt TLS zo uniek in vergelijking met andere bedrijven in las- en snijtechniek?

De mensen die bij ons bedrijf werken zijn uniek. Het totaalpakket wat wij hebben en zeker de service die we aanbieden zijn echt uniek. Het is bij ons ook mogelijk om lasbenodigdheden te huren en je vindt al deze diensten onder 1 dak. We hebben veel voorraden en kunnen daardoor snel leveren. We kijken wel met een schuin oog naar bedrijven als coolblue en bol.com. De service die zij leveren is iets wat we bij TLS ook nastreven. Het gaat bij TLS echt om snelheid, accuratesse en betrouwbaarheid.

We bezorgen dagelijks in de regio onze bestellingen. Dit doen we met meerdere bussen en caddies. Alle werkdagen van de week kan er gas opgehaald worden. Bij noodoplossingen in het weekend is het mogelijk om via Westfalen vanuit Deventer te leveren.

Hoe ziet de toekomst van de samenwerking eruit?

We draaien mee in de pilot met Westfalen, we gaan over naar het nieuwe scansysteem met het scannen van cilinders, zo kan er geen cilinder meer kwijtraken in het proces. Op deze manier kunnen we ook veel meer papierloos en sneller werken en dat is zowel voor onze klanten als voor ons een mooi voordeel. Ook zullen wij onze gezamenlijke commerciële activiteiten verder uitbouwen in de regio.

TLS bestaat zoals gezegd 100 jaar, hoe gaan jullie dit vieren?

Het 100-jarig bestaan is zeker reden voor een feestje, en dit hadden we al lange tijd in de planning. Door de huidige situatie in Nederland laten we dit logischerwijs nu even niet doorgaan. Afgelopen zomer zouden we meedoen aan de beurs Metavak Welding Week en hierin acties voeren. Maar goed, de wereld ziet er nu even anders uit en dit was niet meer uitvoerbaar. We willen wel echt benadrukken dat het geen afstel is, de feestelijkheden stellen we uit. Online vieren we zeker wel feest en we bieden onze klanten leuke kortingen en acties aan om toch het 100-jarig gevoel over te brengen.

Hoe kunnen geïnteresseerden klant worden bij TLS?

We zijn met TLS echt expert als het gaat om zaken rond lassen. Lasmachines, toevoegmaterialen en alle accessoires die met lassen te maken hebben, deze kun je bij ons afnemen. Ook vragen en service over de inhoud kunnen we natuurlijk beantwoorden. We kunnen medewerkers certificeren als dit nodig is. Het is bij ons gemakkelijk om online met onze experts te chatten met vraagstukken die je als ondernemer mogelijk hebt.

We zijn met TLS geen generalist, die van alles maar wat af weet. We zijn echt een specialist en dat maakt ons echte experts in de wereld van lassen. Betrouwbaar en een lange samenwerking met hetzelfde team mensen en met partners zoals Westfalen Gassen, dat is waar we voor staan. Doe maar normaal en doe wat je belooft. In de theorie klinkt dat allemaal heel mooi, maar bij TLS doen we dat ook echt!

Lassen is gassen en andersom. Wij hebben meerdere soorten gas in verschillende verpakkingssoorten van Westfalen op voorraad. Deze zijn beschikbaar op het depot bij ons in Gorinchem. Neem contact met ons op voor een passend advies!

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

alumini smartbox

Algemeen

LabAnalyse 2021 in De Kuip in Rotterdam. En Westfalen is erbij!

Tony Moes, Manager Sales & Marketing | 28 oktober 2021 | 261 keer bekeken

LabAnalyse is dé plek voor het uitwisselen van kennis rondom actuele analysemethoden binnen laboratoria. Dit jaar is Westfalen Gassen een van de exposanten tijdens dit event en delen we graag de laatste kennis over gassen die voor metingen gebruikt kunne…

Lees meer