Neem contact op

Update: Wegens succes herhaald! UITNODIGING – Seminar ‘Veilig omgaan met gassen’

Gerianne Schiphorst, Coördinator marketing en communicatie | 12 september 2019

Gerianne Schiphorst, Coördinator marketing en communicatie

Hoe zit dat nu precies met industriële gassen? Zijn gassen altijd gevaarlijk? Zijn alle gassen explosief? Zijn gassen verstikkend of zijn ze brandbaar? Kunt u gassen zonder gevaar met elkaar mengen? Als u toch gaat mengen, welke reacties kunnen er ontstaan? Slechts een greep uit de vragen die onze collega’s Jorien van Valen en Hansjan Dijk, gastechnisch adviseurs bij Westfalen dagelijks krijgen.

Hansjan komt dagelijks bij verschillende bedrijven over de vloer waar gewerkt wordt met industriële gassen. Veiligheid is een belangrijk aspect wanneer er binnen een bedrijf met gassen wordt gewerkt.

“Hoewel ik zie dat beroepsmatige gebruikers redelijk goed weten hoe ze veilig moeten omgaan met gassen, kom ik nog te vaak situaties tegen waarbij het beter kan en beter moet.”

Het blijft ontzettend belangrijk om de kennis over, “veilig omgaan met gassen en gascilinders” regelmatig op te frissen. Dit is een van de redenen waarom Westfalen. het seminar ‘Veilig omgaan met gassen’ heeft ontwikkeld. Hierin leggen Hansjan en Jorien meer uit over de productie van industriële gassen. Daarnaast praten we over de verschillende verschijningsvormen en de verschillende eigenschappen van de gassen die u misschien ook wel dagelijks gebruikt. We gaan verder in op de veiligheid, het transport en de opslag van gasflessen. Het seminar is opgesteld met praktijkvoorbeelden en praktische proefjes, waarin we demonstreren dat onveilig gedrag kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Een leerzaam seminar waar u als professional ook zeker iets aan zult hebben. Weet u bijvoorbeeld het verschil tussen brandbaar en brand-bevorderend? We gaan hier tijdens het seminar verder op in.

Thema’s van het seminar:

  • Productie, transport en opslag van gassen
  • De eigenschappen van technische en industriële gassen
  • Toepassingen van de verschillende soorten gassen
  • Explosieve gasmengsels
  • Cilinder-aansluitingen
  • Veiligheidsvoorzieningen van u en uw medewerkers
  • Explosie grenzen
  • Verbrandings-snelheden

Certificaat van deelname

Alle deelnemers ontvangen na afloop van het seminar een certificaat van deelname.

Inschrijven

UPDATE: Waar wacht u nog op? Dit seminar wilt u zeker niet missen. Schrijf u nu in voor het seminar dat we geven op donderdag 3 oktober a.s. bij het Welding Solution Center in Huissen. Klik hier voor het volledige programma.

Meld u nu per mail aan bij Gerianne Schiphorst.

Update

De aanmeldingen stromen binnen en er zijn nog slechts een paar plaatsen beschikbaar. Dus wilt u zich nog aanmelden? Wacht dan niet te lang. Want vol = vol.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Aanmelden voor ons seminar?

Neem dan contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Henk-Jan Steenman

Algemeen

Koudemiddelen, de kern van duurzame koeling

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 29 februari 2024

In de wereld van koelsystemen spelen koudemiddelen een cruciale rol. Bij Westfalen Gassen begrijpen we dit en bieden wij duurzame oplossingen voor een breed scala aan toepassingen. Ons doel is om niet alleen te voldoen aan de huidige koelbehoeften maar oo…

Lees meer

waterstof

Algemeen

Waterstof heeft geen geheimen voor Westfalen.

Arjan Groen, Business manager hydrogen Benelux | 18 januari 2024

Bij Westfalen Gassen hebben we diepgaande kennis en expertise in waterstoftechnologie. Een veld waarin we al jarenlang ervaring hebben. Waterstof, bekend om zijn veelzijdigheid, wordt in de moderne tijd niet alleen traditioneel gebruikt, maar heeft ook ee…

Lees meer