Neem contact op

Het vernieuwde FSSC 22000 certificaat is binnen!

Antoine De Boo, Algemeen Directeur | 20 januari 2022

Antoine De Boo, Algemeen Directeur

In het staartje van het vorige jaar stond er nog een grote externe ISO-audit plaats op onze vestiging in Heteren. En ons certificaat is succesvol verlengd. Iets waar we uiteraard trots op zijn!

Wat is FSSC 22000?

FSSC staat voor Food Safety System Certification. De FSSC 22000 is een standaard die is ontwikkeld door de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV). De certificeringsvoorschriften voor voedselveiligheid bieden een streng systeem om de risico’s voor de voedselveiligheid te beheren en veilige producten te leveren voor gebruik door bedrijven in de levensmiddelenindustrie.
De standaard biedt kansen om internationale harmonisatie te realiseren in de wildgroei van voedselveiligheidsstandaarden. FSSC maakt verder gebruik van andere bestaande standaarden zoals ISO 22000:2018 en ISO/TS 22002-1:2009.

Een FSSC 22000 certificaat is geen vervanging van de ISO 9001 normen. Het is een toevoeging en het certificaat omvat uitsluitend eisen voor voedselveiligheid. ISO 9001 onderzoekt veel breder de kwaliteit van de dienstverlening. De FSSC 22000 certificering is vergelijkbaar met de Nederlandse HACCP eisen. Is een bedrijf HACCP gecertificeerd dan is het vaak vrij eenvoudig om ook aan de FSSC 22000 eisen te voldoen.

Een FSSC 22000 certificering is internationaal erkend en alle levensmiddelenbedrijven accepteren de certificering. Dit maakt samenwerking met andere voedselmiddelenbedrijven eenvoudig mogelijk. FSSC 22000 is verder een door de GFSI (Global Food Safety Initiative) goedgekeurde certificering. De HACCP-standaard is dit niet meer.

Daarnaast ondersteunt de FSSC 22000 certificering de reputatie van bedrijven als een toonaangevende organisatie die verantwoord met voedselveiligheid omgaat. In Nederland zijn er meer dan 900 bedrijven met deze certificering.

Westfalen en FSSC 22000

Westfalen is als leverancier van levensmiddelengassen FSC 22000 gecertificeerd. De levensmiddelengassen van Westfalen worden geleverd onder de merknaam Protadur®. Het complete assortiment levensmiddelengassen voldoet aan de FSSC 22000 standaard. Heeft u voor uw administratie een kopie nodig van ons certificaat om aan te tonen dat u met gecertificeerde partners werkt? Download dan hier het nieuwe exemplaar!

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Vrolijk Pasen!

Antoine De Boo, Directeur | 28 maart 2024

De Paasdagen staan weer voor de deur. Graag wens ik u, namens alle collega’s hele fijne, vrolijke en zonnige Paasdagen toe.

Lees meer

Henk-Jan Steenman

Algemeen

Koudemiddelen, de kern van duurzame koeling

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 29 februari 2024

In de wereld van koelsystemen spelen koudemiddelen een cruciale rol. Bij Westfalen Gassen begrijpen we dit en bieden wij duurzame oplossingen voor een breed scala aan toepassingen. Ons doel is om niet alleen te voldoen aan de huidige koelbehoeften maar oo…

Lees meer