Neem contact op

Waterstof heeft geen geheimen voor Westfalen.

Arjan Groen, Business manager hydrogen Benelux | 18 januari 2024

Arjan Groen, Business manager hydrogen Benelux

Bij Westfalen Gassen hebben we diepgaande kennis en expertise in waterstoftechnologie. Een veld waarin we al jarenlang ervaring hebben. Waterstof, bekend om zijn veelzijdigheid, wordt in de moderne tijd niet alleen traditioneel gebruikt, maar heeft ook een scala aan nieuwe toepassingen.

De innovatieve inzet van waterstof is bijvoorbeeld terug te zien in de transportsector. Voertuigen die rijden op waterstof bieden een alternatief voor conventionele brandstoffen, met de actieradius van een waterstofauto die vergelijkbaar is met die van een benzineauto. Dit maakt ze een praktische keuze voor dagelijks gebruik. Bovendien is het tanken van een waterstofauto een kwestie van minuten, vergelijkbaar met traditionele brandstoffen, maar dan zonder de schadelijke emissies.

Bij Westfalen Gassen kijken we verder dan alleen voertuigen. We zien het potentieel van waterstof in het verwarmen van woningen en zelfs in de scheepvaart, waar boten efficiënt kunnen varen op deze schone energiebron.
Ook wordt waterstof ingezet voor het emissieloos produceren van stroom op bouwlocaties met behulp van door aggregaten die draaien op waterstof.

Waterstof toegepast in de wegenbouw

Een opmerkelijke en innovatieve toepassing van waterstof die we bij Westfalen Gassen ondersteunen, is in de wegenbouw. Hier zien we hoe wegenbouwmachines worden aangedreven door waterstof, wat bijdraagt aan een duurzamere bouwsector.

Een sleutelfactor in de aantrekkelijkheid van waterstof als energiedrager zijn de milieuvoordelen. Tijdens het gebruik van waterstofvoertuigen wordt er geen CO2, fijnstof of stikstof uitgestoten, wat bijdraagt aan een schonere en duurzamere omgeving.

Waterstof gaat verder dan alleen de weg

Onze expertise beperkt zich niet tot het land. Waterstof toepassingen zijn ook te vinden in omgevingen en sectoren waar je het niet direct verwacht. We zien dat innovatieve veranderingen in de toepassing van waterstof zich zullen blijven ontwikkelen en we dragen hier graag in bij.

Bij Westfalen Gassen zijn we trots op ons team van experts, waaronder Arjan, Nicolas en vele anderen, die altijd klaarstaan om mee te denken over innovatieve toepassingen van waterstof. We nodigen u uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen en samen te werken aan een duurzamere toekomst met de inzet van waterstof.

Westfalen. Wij maken vooruitgang duurzaam!

 

Met dank aan onze klanten @baminfranederlandbv4480 www.kvt.nl, https://pkwaterbouw.nl/werkboten/, Kuster Energy, medewerkers en ons filmteam die geholpen hebben bij het tot stand komen van deze video.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Pinksterweekend

Algemeen

Fijn Pinksterweekend!

Antoine De Boo, Algemeen Directeur | 17 mei 2024

Graag wensen wij u een fijn en zonnig Pinksterweekend toe. Op Pinkstermaandag 20 mei a.s. zijn wij gesloten.

Lees meer