Neem contact op

Westfalen Gassen en van Veenendaal, het voelt bijna alsof we collega’s van elkaar zijn.

Arjen Woudenberg, Supply Chain Manager | 26 oktober 2023

Arjen Woudenberg, Supply Chain Manager

Een connectie die al meer dan 25 jaar bestaat. Met recht staat M. van Veenendaal B.V. in het rijtje van de langst samenwerkende depots in Nederland van Westfalen Gassen. In die 25 jaar is er veel gebeurd, maar een interview kwam er nooit van. Nu wel, we zijn in gesprek met een van de mede-eigenaren, Rianne van Veenendaal (10 jaar in dienst)

Vertel ons eens meer over je bedrijf

Ik run het bedrijf samen met mijn zus, onze neef en mijn man. We zijn net als Westfalen een echt familiebedrijf. Mijn vader Cor is het bedrijf jaren geleden gestart en heeft het aan ons overgedragen. Overgedragen betekent niet dat hij niet meer actief is binnen ons bedrijf, hij draait nog dagelijks mee en is voor velen echt nog het gezicht van M. van Veenendaal.

We zijn een partner voor veel bedrijven op het gebied van alles rond lasapparatuur. We zijn een lastechniek winkel, we verkopen apparatuur, maar repareren ook apparatuur. De gemene deler is lassen. Naast de werkzaamheden rond de apparatuur verzorgen wij ook keuringen van lasapparatuur en andere elektrische apparaten.

We zijn een ontzettend flexibel bedrijf. Omdat we een familiebedrijf zijn, schakelen we snel met elkaar en hebben we korte lijnen. We kunnen snel op een vraagstuk inspelen, dat flexibele en snel kunnen schakelen, verwachten we ook van de partners waarmee we samenwerken. Westfalen past precies in dit profiel, vandaar dat onze samenwerking alweer 25 jaar oud is.

Naast een lastechniek winkel, zijn we depot van Westfalen Gassen en leveren industriële gassen en koudemiddelen. Ons assortiment bestaat o.a. uit argon, stikstof, zuurstof en acetyleen.

Waarom de samenwerking met Westfalen Gassen?

Zoals ik eerder aangaf, we houden van korte lijnen en willen het persoonlijk houden. Je bent bij ons als klant geen nummer. Je schakelt met personen en we staan voor je klaar. Dezelfde mentaliteit heeft Westfalen Gassen. We horen in de regio waar wij actief zijn veel geluiden van wisselingen in leveranciers. Locaties worden overgenomen door grote lashuizen. Met deze overnames wordt het een stuk onpersoonlijker. De flexibiliteit en service loopt terug.

Wij laten juist een tegengeluid horen, we spelen met de gassen die we leveren in op de behoefte van de ondernemer. We hebben veel vrijheid en kunnen meerdere keren per week leveren als dat nodig is. Twee keer in de week is bij ons minimaal, dat is echt heel uniek en dat krijg je bij de grotere partijen niet (altijd) voor elkaar. Als je een productiebedrijf hebt, dan kan de vraag schommelen, wij kunnen hier zonder problemen op inspelen. Mede door de mooie samenwerking met Westfalen Gassen.

Naast productiebedrijven leveren we aan metaalbedrijven en aan het praktijkonderwijs. Denk aan verschillende ROC’s en mbo’s in de regio. Maar ook middelbare scholen die techniek les geven behoren tot onze klanten. Samen met deze scholen zorgen we dus voor de toekomst van de sector, de specialisten van de toekomst worden mede door Veenendaal en de gassen van Westfalen goed opgeleid.

Een duurzame toekomst

Als ik aan Westfalen denk, dan denk ik aan een hele fijne samenwerking. Wij hebben een goede en warme band met elkaar. Het voelt bijna alsof we collega’s van elkaar zijn. Met sommigen werken we letterlijk al samen sinds de start van onze samenwerking, al 25 jaar de vaste contactpersonen dus.

De samenwerking zal wat ons betreft in de toekomst blijven bestaan. Niet alleen een duurzame relatie met elkaar, maar ook werken aan een duurzame toekomst voor de volgende generaties. We doen er alles aan om zoveel mogelijk klanten te bedienen in de regio, zo kunnen we volle vrachtwagens laten rijden. Hoe hoger de beladingsgraad, hoe duurzamer het is om transport over de weg te verantwoorden. We staan met onze beide bedrijven voor een uitdaging om te verduurzamen en door onze samenwerking zetten we dagelijks de volgende stappen.

Heb je na het lezen van dit artikel interesse in een samenwerking met ons depot M. van Veenendaal B.V.? Uiteraard is het dan mogelijk om contact met ze op te nemen. Na het doorgeven van enkele gegevens is het mogelijk om gassen bij ze af te nemen.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Pinksterweekend

Algemeen

Fijn Pinksterweekend!

Antoine De Boo, Algemeen Directeur | 17 mei 2024

Graag wensen wij u een fijn en zonnig Pinksterweekend toe. Op Pinkstermaandag 20 mei a.s. zijn wij gesloten.

Lees meer

Hemelvaart

Algemeen

Openingstijden rondom Hemelvaart.

Antoine De Boo, algemeen directeur | 8 mei 2024

Namens alle collega’s van Westfalen wens ik u een heel fijn Hemelvaartweekend toe.

Op Hemelvaartsdag zijn wij gesloten. Vrijdag zijn wij weer telefonisch bereikbaar.

Lees meer