Neem contact op

Westfalen verwelkomt depothouder Bungas!

Henk Bruntink, Depotmanager Noord- & Midden-Nederland | 6 juli 2023

Henk Bruntink, Depotmanager Noord- & Midden-Nederland

Collega Henk Bruntink ging langs en sprak met directeur Marc Vlaar over de nieuwe samenwerking met Westfalen Gassen. Waarom kiest Marc voor Westfalen Gassen en hoe ziet hij de toekomst al depothouder?

Wie is Marc Vlaar?

Mijn achtergrond ligt echt in het vak. Ik ben zelf installateur in de horeca geweest met vooral focus op elektrotechnische installaties. Ik weet dus heel goed waar installateurs mee te maken hebben als het gaat om koudemiddelen en andere industriële gassen. Ik heb een technische achtergrond, dit zie je ook terug binnen mijn andere bedrijf Vlaar Techniek. Waar het vooral gaat om het installeren van elektrotechnische installaties.

Inmiddels heb ik het bedrijf Bungas overgenomen. Ik heb aardig wat ervaring door de jaren heen en nu de mooie stap genomen om Bungas over te nemen. Net als Westfalen Gassen was Bungas een familiebedrijf. Het bedrijf is gestart met de familie Bunschoten waarna het van generatie op generatie is overgegaan en voortgezet. Ik ben reeds meer dan 20 jaar vriend van de familie en ze gunden het mij dan ook om het bedrijf over te nemen.

Kun je ons iets meer vertellen over Bungas?

Zoals beschreven, is het bedrijf iets meer dan 60 jaar in de handen van familie Bunschoten geweest. De naam Bungas is een bekende naam in Bunschoten en omstreken. Om die reden laten we de naam bestaan.

Het is bij Bungas mogelijk om propaan te tanken, diesel is iets wat we aanbieden en diverse varianten propaanflessen zitten in ons assortiment. Daarnaast bieden wij accessoires voor de propaancilinders aan, denk aan slangen, koppelingen etc.. Met de samenwerking tussen Westfalen Gassen en Bungas, worden nu industriële gassen en koudemiddelen toegevoegd aan het assortiment. We versterken hiermee onze aanwezigheid en kunnen onze klanten een totaalpakket leveren.

Het is voor ons nu mogelijk om verder in te zetten op duurzaamheid, wat in onze ogen de toekomst heeft. Voor warmtepompen en airco-installaties hebben we het juiste aanbod aan gassen. Voor mijn gevoel zijn we samen met Westfalen onverslaanbaar, we houden beide van onze klanten, willen snel helpen en de juiste producten kunnen aanbieden.

Kun je meer vertellen over de samenwerking met Westfalen Gassen?

We hadden een kleine stap gezet om industriële gassen te gaan aanbieden, maar konden nog niet direct de juiste partner vinden. Na prettige gesprekken gevoerd te hebben met Westfalen, was het duidelijk. Dit is de juiste partner voor Bungas.

Westfalen Gassen gaf aan dat ze veel potentie zagen in de locatie. Ze waren eerder actief met Depot Biesheuvel Techniek in Amersfoort, maar aan deze samenwerking kwam door verhuizing van het depot Biesheuvel een einde. De klanten die Westfalen daar had, zouden doorverwezen worden naar Westfalen Gassen, maar met onze locatie in Bunschoten kunnen we nu weer de producten en service in de regio bieden waar wij samen voor staan.

Wie zijn de bestaande klanten van Bungas?

We hebben een goed netwerk en zijn actief op een industrieterrein dat volop in beweging is. Dus wat ons betreft zijn dit mooie kansen. Het Protadur® levensmiddelengassen assortiment is een mooie productlijn van Westfalen waar veel lokale en regionale ondernemers van gebruik (kunnen) maken.

Er zitten in de regio veel aircomonteurs en koeltechnische bedrijven die gebruik kunnen maken van het koudemiddel-assortiment. Daarnaast zijn er loonwerkers die lassen en constructies maken, dit is een mooie groep die gebruik kan maken van de lasgassen van Westfalen.

We zitten in een regio waar vishandel een grote inkomstenbron is. Er zijn veel visboeren in de regio en ook deze zijn voor Bungas een mooie toevoeging. Zij kunnen nu naast propaan ook gebruik maken van het totale assortiment aan gassen.

Bungas en ikzelf staan altijd voor kwaliteit. We willen kwaliteit leveren in combinatie met accurate en nette service. Wij zullen altijd samen met de klant het vraagstuk oplossen. Van oudsher hebben we altijd de klant voorop gezet. Vraagstukken moeten eerst opgelost worden, zodat onze klanten en hun processen door kunnen. Hiervoor is service, continuïteit en een stuk flexibiliteit nodig. Allemaal pijlers die we bij Westfalen Gassen terugzien.

Hoe kijk jij naar de toekomst van het bedrijf?

Ik zie een positieve toekomst, we krijgen heel veel complimenten. Klanten die nu komen zijn écht verrast. Van twee oude rotten in het vak naar een nieuwe frisse speler. Oude klanten die niet meer kwamen, mogen we nu toch weer terug verwelkomen. Frisse verandering en mooie nieuwe stap voor de toekomst. De nieuwe aanpak werkt en we zijn warm verwelkomd door de mensen in Bunschoten. Men is blij verrast dat wij nu in het depot staan.

Geïnteresseerden kunnen via ons klant worden bij Westfalen Gassen. Industriële gassen kunnen we regelen via het depot in Bunschoten. Specifieke vraagstukken, kunnen we met de specialisten van Westfalen samen oplossen. Samen zijn we zoals ik eerder beschreef een goede combinatie en kunnen we onze klanten de beste service bieden. Ik kijk uit naar een mooie toekomst en een prettige samenwerking.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Fijne zomer

Algemeen

Fijne zomer!

Gerianne Schiphorst, Manager Marketing & PR Benelux | 18 juli 2024

De zomerperiode is aangebroken en onze blogschrijvers gaan genieten van hun welverdiende vakantie. Na de vakantieperiode zullen zij weer nieuwe blogs voor u schrijven.

Lees meer

koudemiddelen

Algemeen

En nu aan de slag met de nieuwe F-gassen verordening!

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 27 juni 2024

De nieuwe aangescherpte F-gassen verordening (2019/1937)heeft belangrijke gevolgen voor de koeltechniek. Onlangs heb ik hier op het koudemiddelcongres ook over gesproken. Deze F-gassen verordening heeft als doel de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen…

Lees meer