Neem contact op

Winterpret of winterpech?

Ad de Vries, Manager Productie, Veiligheid en Milieu | 30 januari 2019

Ad de Vries, Manager Productie, Veiligheid en Milieu

De winter laat merken dat zij er is en dat gaat gepaard met sneeuw en lage temperaturen. Velen beleven hier veel plezier aan, met de kinderen sleetje rijden of een sneeuwpop maken of een toertochtje schaatsen, lekker wandelen in de sneeuw, etc.

De keerzijde van de winterpret is dat sneeuw en lage temperaturen voor overlast kunnen zorgen, en dan vooral in het verkeer. De media zijn er vol van wanneer Rijkswaterstaat/ANWB/KNMI een weerswaarschuwing code geel of code rood afkondigen. We hebben het ook allemaal wel meegemaakt dat bij sneeuwval de rit in de auto naar huis zo maar twee keer zo lang duurt. Zolang we Maar veilig thuis komen, dat is toch het belangrijkste. Een slippartij of ongeval, daar zit niemand op te wachten. Dan wordt winterpret al snel winterpech.

Weer en gevaarlijke stoffen

Nog ernstiger wordt het wanneer er slippartijen of ongevallen plaatsvinden met het transport van gevaarlijke stoffen. Dit wil natuurlijk niemand en gelukkig heeft de overheid, voor ons aller veiligheid, hier in voorzien en is het transport van gevaarlijke stoffen bij gladheid verboden. Dit is wettelijk geregeld in het VLG/ADR.

Het is mooi dat de overige weggebruikers hiertegen beschermd worden maar het kan natuurlijk wel vervelende gevolgen hebben. Wij, Westfalen Gassen Nederland BV, transporteren gascilinders en rijden rond met tankwagens met vloeibare stikstof, vloeibare zuurstof en vloeibare argon. Al deze transporten vallen onder het vervoer van gevaarlijke stoffen. Dat kan dus zomaar betekenen dat u als onze klant zit te wachten op een gascilinder of een vulling van uw cryogene tank die niet gaat komen omdat het glad is.

Het verbod van transport gevaarlijke stoffen is overigens ook verboden bij dichte mist, wanneer het zicht minder is dan 50 meter. Ook onder die omstandigheden kan het voorkomen dat u langer op een bestelling moet wachten dan u van ons gewend bent.

Weet dan dat dit voor ons overmacht is en dat wij gebonden zijn aan de Wet VLG/ADR en we onze vracht- en tankwagens stil moeten laten staan totdat Rijkswaterstaat de gladheid doeltreffend heeft bestreden of de mist zover is opgetrokken dat het zicht beter is dan 50 meter.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Blog AED

Algemeen

Safety for all! Investeren in veiligheid!

Evelien Neurink, administratief medewerkster | 25 juni 2020 | 359 keer bekeken

Ruim 8 jaar geleden heeft Westfalen alle vestigingen in Nederland uitgerust met een AED. Ook wel bekend als de automatische externe defibrillator. Deze waren gesitueerd op een centrale plek in de hal. Gelukkig hebben wij deze nog niet hoeven gebruiken in …

Lees meer

Algemeen

Update! Bestel uw gas online.

Gerianne Schiphorst, Coƶrdinator Marketing en PR | 11 juni 2020 | 1.387 keer bekeken

Veel van onze klanten maken inmiddels gebruik van de mogelijkheid om snel en gemakkelijk online gas te bestellen. Zij maken daarvoor gebruik van ons online klantenportaal en kunnen daarom waar en wanneer ze maar willen hun bestelling plaatsen. U kunt hier…

Lees meer