Neem contact op

Het festivalseizoen gaat van start, inclusief industriële gassen!

Bas Menzing, Regiomanager Noord | 21 maart 2019

Bas Menzing, Regiomanager Noord

Er zijn dit jaar weer veel festivals te bezoeken in Nederland en België. De aftrap van het festivalseizoen gebeurt traditiegetrouw met Paaspop in het paasweekend. Na maandenlang binnen te zijn geweest is dit het eerste festival in de buitenlucht waar festivalgangers en muziekliefhebbers hun hart weer op kunnen halen. Wist je dat een festival er heel anders uit zou zien zonder gassen? Zo zou je genoegen moeten nemen met dood bier en zouden de optredens een stuk minder spectaculair zijn. Geen special effects zoals CO2-shooters en vlammenwerpers. Geen ballonnen die over het publiek zweven.

De gassen die op festivals veel gebruikt worden zijn propaan, Helium en koolzuur (CO2). In ons eerdere artikel hebben we hier meer aandacht aan gegeven.  Zo zorgt propaan ervoor dat vlammenwerpers of stage flames ingezet kunnen worden. Helium maakt het mogelijk om ballonnen over het publiek te laten zweven en koolzuur of CO2 zorgt voor de grote rookpluimen op het podium. Daarnaast wordt koolzuur vanuit het Protadur®-assortiment gebruikt tijdens het tappen van een biertje. Zoals je ziet, zou een festival toch heel anders zijn als er geen industriële gassen ingezet kunnen worden.

Freshtival 2019

Impuls special FX

Het weekend van 8 & 9 juni staat rondom Enschede in het teken van Freshtival. Het grootste en meest bijzondere festival in Recreatiepark Het Rutbeek. Het park verandert in een bonte, kleurrijke en betoverende plek. Je kunt hier samenkomen met vrienden en genieten van lekkere muziek, leuke acts en lekker eten. Alles uiteraard ondersteund door de industriële gassen. Het bedrijf Impuls FX staat backstage bij Freshtival en is gespecialiseerd in de speciale effecten als grote vlammen en rookpluimen.

Ga jij binnenkort naar een festival? We wensen je uiteraard ontzettend veel plezier, geniet van de optredens en de geweldige muziek. Denk tijdens de festivals nog even aan Westfalen gassen. Zoals je hebt kunnen lezen zou een festival toch heel anders zijn als er geen gassen gebruikt werden. Westfalen is graag partner van bedrijven die evenementen verzorgen. Interessant voor jou? Neem contact op met een van onze specialisten.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Henk Enderink

Algemeen

Ondanks de corona-uitbraak, gaan wij “gewoon” door!

Antoine De Boo, Algemeen Directeur | 16 september 2020 | 2.387 keer bekeken

Door de corona-uitbraak staat voor iedereen het normale leven op z’n kop. Bij Westfalen werken we, waar mogelijk, zoveel mogelijk thuis. Wij proberen het ondanks alles voor u zo aangenaam mogelijk te maken. Onze commercieel adviseurs staan u, zoals u va…

Lees meer