Neem contact op

Twinxx en Westfalen superteam tijdens de Zwarte Cross.

Bas Menzing, Regiomanager Noord Nederland | 5 juli 2018

Bas Menzing, Regiomanager Noord Nederland

Ieder jaar in juli staat Lichtenvoorde meerdere dagen in het teken van de Zwarte Cross. Het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en tevens de grootste motorcross ter wereld. Voor de editie van 2018 slaan Twinxx Events uit Goor en Westfalen Gassen de handen ineen. Voor het festival zijn we samen de leverancier van o.a. de volgende industriële gassen.

In ons eerdere artikel hebben we al meer inzicht gegeven over CO2 effecten. Voor de Zwarte Cross blijft het niet alleen bij CO2 maar gaan we nog een stap verder. Hier leveren we in samenwerking met Twinxx niet alleen CO2 maar ook propaan, stikstof en Helium.

Special effects met CO2

De artiesten op het podium geven tijdens de Zwarte Cross een geweldige show. Deze wordt versterkt met CO2-Shooters. Die laten op de maat van de muziek geweldige rookpluimen zien. Een erg populair effect bij concerten en deze effecten zullen ook tijdens de Zwarte Cross te zien zijn. De shooters worden voorzien van cilinders met 50 liter CO2. Deze zullen gedurende de optredens ingezet worden. Om een beeld te krijgen, met een cilinder van 50 liter is het mogelijk om ongeveer 70 tot 80 seconden een rookpluim te produceren. Je kunt je voorstellen dat de Zwarte Cross nogal wat van deze cilinders zal verbruiken gedurende het festival.

Propaan als special effect

Naast het gebruik van CO2 zal er tijdens de Zwarte Cross propaan ingezet worden. Hiermee worden vlammenwerpers of stage flames voorzien van brandstof. Deze geven een prachtig effect tijdens de concerten. Het is mogelijk om vuurpluimen te produceren tot vierentwintig meter hoog.

Inzetten van Helium

Het andere gas wat tijdens de Zwarte Cross gebruikt gaat worden is Helium. Er zullen schuimballonnen (flogos) gevuld worden met helium en deze zweven door het publiek of over het podium. Helium heeft een goed stijgvermogen en wordt daarom veel ingezet om ballonnen met logo’s van Tante Rikie de lucht in te laten gaan.

Ga jij naar de Zwarte Cross? Uiteraard wensen we je heel veel plezier, geniet van de optredens, de geweldige muziek en de fantastische stunts. Zie je een van de effecten die we hier hebben benoemd? Nu weet je welke industriële gassen er nodig zijn om deze effecten mogelijk te maken.

Interesse in Twinxx BV, bezoek dan www.twinxx.nl.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Vrolijk Pasen!

Antoine De Boo, Directeur | 28 maart 2024

De Paasdagen staan weer voor de deur. Graag wens ik u, namens alle collega’s hele fijne, vrolijke en zonnige Paasdagen toe.

Lees meer

Henk-Jan Steenman

Algemeen

Koudemiddelen, de kern van duurzame koeling

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 29 februari 2024

In de wereld van koelsystemen spelen koudemiddelen een cruciale rol. Bij Westfalen Gassen begrijpen we dit en bieden wij duurzame oplossingen voor een breed scala aan toepassingen. Ons doel is om niet alleen te voldoen aan de huidige koelbehoeften maar oo…

Lees meer