Neem contact op

Perfecte verbindingen lassen met de formeerkoffer van Westfalen.

Hansjan Dijk, Gastechnisch adviseur | 7 februari 2019

Hansjan Dijk, Gastechnisch adviseur

Rvs-leidingen aan elkaar lassen met een verbinding van de beste kwaliteit? Westfalen maakt het u graag gemakkelijk met de formeerkoffer. Hiermee is het mogelijk om leidingen uit te lijnen, te bevestigen en te lassen. Ideaal bij pijp/flens of pijp/bocht verbindingen. Bent u al dagelijks bezig met TIG of orbitaal lassen van leidingen, dan kan de formeerkoffer een geweldige toevoeging zijn aan uw gereedschap.

Formeren, hoe werkt dat eigenlijk precies?

Met een beschermgas (zoals argon) lassen, is in essentie formeren. Het beschermgas verdrijft de zuurstof in het te lassen werkstuk en zorgt ervoor dat er een schone en strakke verbinding ontstaat. Wanneer er zuurstof aanwezig is kan dit nadelige effecten hebben op de las, zoals het laten verbranden van het werkstuk. Vooral in leidingen leidt dit tot nadelige gevolgen als dit aan de binnenkant van de leiding voorkomt. Het formeren is mogelijk door de leiding op lichte overdruk te brengen, dit verdrijft de aanwezige zuurstof. Zoals benoemd zal dit in veel gevallen met het beschermgas argon gebeuren.

Met de formeerkoffer van Westfalen wordt het gedeelte van de leiding waar gelast gaat worden afgesloten. U kunt met de koffer de pijpen eenvoudig opspannen. Dit maakt het mogelijk om te lassen zonder hechting. Het gebruik van de koffer zorgt ervoor dat niet meer de hele leiding onder druk hoeft te worden gezet, alleen het gedeelte waar gelast gaat worden. Vooral in de melkindustrie is het van belang om een schone en gladde las in de leiding te hebben. Wanneer de las strak is, vooral aan de binnenkant van de leiding voorkomt dit verdere oxidatie wanneer de leiding weer met het eindproduct gevuld gaat worden. Met het gebruik van de formeerkoffer ontstaat een optimale verbinding en zo blijft de voedselveiligheid en de kwaliteit van het product in de leidingen gewaarborgd.

Formeerkoffer bestellen

Bent u na het lezen van dit artikel overtuigd en wilt u zelf aan de slag met de formeerkoffer? Neem contact met ons op om de koffer te bestellen. De koffer is binnen een week leverbaar. We hebben de koffer in de varianten met een ISO of DIN-maatvoering. Wilt u meer weten over de formeerkoffer of heeft u vragen over een van onze andere producten? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag verder.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Meer weten of direct bestellen?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Nieuw! Bestel uw gas online.

Marcel de Groote, Manager Sales & Marketing | 5 november 2019 | 881 keer bekeken

Met ingang van vandaag is het mogelijk om uw gasbestelling digitaal te plaatsen. Snel en gemakkelijk, waar en wanneer u maar wilt.

Lees meer