Neem contact op

Kwaliteit staat voorop met ons Kiwa Water Mark certificaat

Tony Moes, Manager Sales & Marketing | 3 maart 2022

Tony Moes, Manager Sales & Marketing

We praten bij met onze collega Jan Kok, productspecialist speciale- en levensmiddelengassen. Hij vertelt ons meer over het Kiwa Water Mark certificaat dat Westfalen Gassen heeft sinds 2020. De naam doet het al vermoeden, het heeft alles met water te maken.

Wat is het precies voor certificaat?

Het Kiwa Water Mark, is een certificaat wat gevoerd mag worden op producten die in contact komen met drinkwater en voldoen aan alle beoordelingsrichtlijnen van Kiwa. Twee van die beoordelingsrichtlijnen zijn:

  • Het tijdens de beoordelingsprocedure goedgekeurde productrecept. Dit recept mag niet worden gewijzigd zonder voorafgaande goedkeuring.
  • De zuurstof moet voldoen aan de zuiverheidseisen voor grade A, zoals gespecificeerd in NEN-EN 12876:2015.
    Het certificaat had voorheen de naam KIWA Ata, maar is inmiddels dus hernoemd tot Kiwa Water Mark.

Het certificaat kan worden verkregen door met positief gevolg een toelatingsonderzoek te doorlopen. Belangrijke onderdelen van dat toelatingsonderzoek zijn productonderzoek en beoordeling van het productieproces. Iets wat we bij Westfalen Gassen dus met goed gevolg hebben doorlopen en waar ik als specialist trots op ben.

Om welke producten van Westfalen Gassen gaat het?

Het certificaat geldt voor gassen die worden gebruikt voor het produceren van drinkwater. Bij Westfalen Gassen gaat het om zuurstof en koolzuur. Westfalen Gassen levert zuurstof en koolzuur aan drinkwaterproducenten. Deze producenten gebruiken deze gassen bij de productie van schoon en veilig drinkwater.

Afhankelijk van het type water worden de gassen gebruikt. Denk daarbij aan hard water of zacht water; en de manier van winning van het water dat een rol speelt. Denk ook aan het verschil tussen oppervlaktewater en grondwater. Afhankelijk van deze factoren zal er zuurstof of koolzuur aan het water worden toegevoegd, dit om de kwaliteit van het water op het hoogste niveau te krijgen.

Om het proces gemakkelijk te laten verlopen, plaatsen we grote tanks met koolzuur en zuurstof bij de productielocaties van het drinkwater. Op deze manier kan de producent de gassen gedoseerd toevoegen aan het water, tot het gewenste effect en de gewenste kwaliteit van het water is bereikt.

Waarom is het certificaat belangrijk?

Veiligheid staat altijd voorop als het gaat om de productie van voedsel en drinkwater. De producten en gassen die worden gebruikt moeten veilig zijn voor consumptie en daarom van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn. Dit is dan ook direct de reden dat er een keurmerk in het leven is geroepen. Alles wat in contact komt met drinkwater moet over een keurmerk beschikken. Veiligheid en kwaliteit staan bij Westfalen Gassen voorop, dat geldt niet alleen voor zuurstof en koolzuur, maar voor alle gassen die wij leveren.

Ik ben er trots op dat we met dit certificaat kunnen aantonen dat we zuurstof en koolzuur van de hoogste kwaliteit leveren. Het geeft voor producenten van drinkwater een stuk zekerheid, ze kunnen erop vertrouwen dat wij een continue kwaliteit leveren.

Het voelt zo vanzelfsprekend, een glas water uit de kraan, maar toch gaat er een compleet proces aan vooraf. Westfalen Gassen is betrokken bij het complete proces van drinkwaterproductie. Niet alleen bij het produceren van schoon en veilig drinkwater spelen de gassen van Westfalen een rol, ook bij het testen van de waterkwaliteit spelen onze gassen een rol.

Hier heb ik in een eerder artikel meer over verteld, ‘Onmisbaar maar toch zo vanzelfsprekend: speciale gassen van Westfalen’. Ook in onderstaande video gaan we verder in op de productie van drinkwater en de rol die Westfalen Gassen hierin speelt.

Vertrouw op de gassen van Westfalen

Met ons Kiwa Water Mark laten we nogmaals duidelijk zien dat we gassen leveren van de allerhoogste kwaliteit. Samen met mijn collega’s, ingenieurs, technici, analisten en medewerkers in de binnen- en buitendienst ontwikkelen we met kennis en kunde passende en innovatieve oplossingen op het gebied van voedingsmiddelengassen.

De gassen die wij leveren zijn verbazend veelzijdig, verrassend inzetbaar. Na het lezen van dit artikel vragen over zuurstof, koolzuur of het Kiwa Water Mark certificaat? Neem dan gerust contact op met één van onze ervaren specialisten. Wij vertellen graag meer over gassen en de verschillende toepassingen.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Fijne zomer

Algemeen

Fijne zomer!

Gerianne Schiphorst, Manager Marketing & PR Benelux | 18 juli 2024

De zomerperiode is aangebroken en onze blogschrijvers gaan genieten van hun welverdiende vakantie. Na de vakantieperiode zullen zij weer nieuwe blogs voor u schrijven.

Lees meer

koudemiddelen

Algemeen

En nu aan de slag met de nieuwe F-gassen verordening!

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 27 juni 2024

De nieuwe aangescherpte F-gassen verordening (2019/1937)heeft belangrijke gevolgen voor de koeltechniek. Onlangs heb ik hier op het koudemiddelcongres ook over gesproken. Deze F-gassen verordening heeft als doel de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen…

Lees meer