Neem contact op

Kwaliteit van het hoogste niveau met onze Protadur® gassen

Jan Kok, Productspecialist speciale en levensmiddelengassen | 31 maart 2023

Jan Kok, Productspecialist speciale en levensmiddelengassen

Als het gaat om levensmiddelen, dan moeten kwaliteit en hygiëne van het allerhoogste niveau zijn. Tijdens het productieproces kan dat gegarandeerd worden o.a. te verpakken onder een beschermde atmosfeer ook wel MAP-verpakken genoemd.

Protadur® is het merk van Westfalen voor alle zuivere gassen en gasmengsel die gebruikt worden bij de productie en verpakking van levensmiddelen. Dit toepassingsgebied is groot. Van verpakte koffie en het op druk gebrachte biervat tot verpakte hamburgers of sandwiches. Met Protadur® kunnen wij die garantie bieden waar wij voor staan.

Overal zorgen onze gassen voor langere houdbaarheid, een smakelijke presentatie en probleemloze productieprocessen. Dit zijn namelijk de factoren die de smaakbeleving, het gebruiksgemak en uiteindelijk het succes als fabrikant in de voedingsmiddelenindustrie bepalen.

Onze gassen hebben één ding gemeen, u kunt er 100% op vertrouwen. Ze voldoen als het gaat om veiligheid aan de hoogste eisen. Alle processen worden voortdurend bewaakt. Hiertoe behoort ook microbiologisch onderzoek. De traceerbaarheid van levensmiddelengassen wordt altijd gegarandeerd. Zonder uitzondering.

Protadur® is meer dan een naam

Het Protadur®-assortiment, waar voedingsmiddelengassen onder vallen, is ontzettend groot. Het complete assortiment bestaat uit gassen die gebruikt kunnen worden voor vriezen, verpakken, carboniseren, voorspannen, aanharden, cutteren, opschuimen en stabiliseren. Protadur® is hét gas dat gebruikt wordt voor de productie en verpakking van levensmiddelen. Zonder Protadur® kunnen dergelijke processen binnen de verschillende fabrieken niet uitgevoerd worden. Van koffiecups, tot wraps, sandwiches en meer, zonder het Protadur® kunnen ze niet geproduceerd worden.

Het gaat dan o.a. om gassen als kooldioxide (CO2), argon (Ar), helium (He), stikstof (N2) en zuurstof (O2). Ook zijn deze gassen terug te vinden in verschillende mengsels van gassen.

Protadur® verwijst niet alleen naar de verschillende producten. Het is een systeemlijn. Een reeks van ononderbroken prestaties. Van de verpakking tot het invriezen. Van de gascilinder tot de tankwagen. Alles komt bij ons vandaan en wordt zorgvuldig gecontroleerd. De Protadur® gassen voldoen aan de standaard FSSC 22000 en HACCP.

Protadur®-assortiment van Westfalen Gassen

Met ons Protadur®-assortiment leveren we zoals beschreven gassen van de allerhoogste kwaliteit. Naast hoge kwaliteit, staan we ook voor partnerschap en service. Door onze flexibiliteit in de productie en in leveringsvormen bewijzen we dit iedere dag opnieuw.

Na het lezen van dit artikel vragen over kwaliteit van onze producten of het Protadur®-assortiment? Neem dan gerust contact op met één van onze ervaren specialisten. Wij vertellen graag meer over gassen en de verschillende toepassingen.

Westfalen Gassen, wij maken vooruitgang duurzaam.

Met dank aan: Qizini, Bierbrouwerij De Poes, Café Liégeois, Bio4Seasons, Westfalen tankstation Amelsbüren, en alle collega’s uit de Benelux die in deze video geacteerd hebben. 

< Terug naar overzicht

Delen via:

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Fijne zomer

Algemeen

Fijne zomer!

Gerianne Schiphorst, Manager Marketing & PR Benelux | 18 juli 2024

De zomerperiode is aangebroken en onze blogschrijvers gaan genieten van hun welverdiende vakantie. Na de vakantieperiode zullen zij weer nieuwe blogs voor u schrijven.

Lees meer