Neem contact op

Nieuw of toch niet? Mag ik uw ticket zien?

Patrick van Doorn, Commercieel adviseur | 17 februari 2022

Patrick van Doorn, Commercieel adviseur

Wie het Openlucht Museum in Arnhem al eens heeft bezocht heeft de vraag: “Mag ik uw tickets even zien?” al eens gehoord. De vraag blijft hetzelfde voor wie het museum gaat bezoeken maar het ticketcontroleloket is helemaal vernieuwd! Maar dan op een manier dat het eigenlijk niet opvalt dat het nieuw is… In dit blog vertellen wij u er alles over.

De cijfers

Twee weken geleden lieten we in ons blog al zien hoe de lasersnijder cijfers aan het uitsnijden was. Deze week laten we graag het mooie project van onze klant Van Veen Metal Products BV bij het Openlucht Museum zien en zie je ook waar de uitgesneden cijfers voor zijn ingezet.

Maak de geschiedenis mee….

Vorig jaar ontving Van Veen Metal Products BV de vraag om nieuwe ticketcontroleloketten te maken voor het Open Luchtmuseum te Arnhem. Aangezien het kassa-gebouw en de entreeboog al een bijzonder kenmerkende uitstraling had, was het natuurlijk erg belangrijk dat de nieuwe controleloketten passen bij de uitstraling van het Openlucht Museum. Dus er werd maatwerk gevraagd. Precies waar Van Veen Metal Products BV om bekend staat.

Het productieproces.

Na het maken van het ontwerp werd eind november 2021 gestart met de productie. De loketten zijn uitwendig gemaakt van Cor-ten A-staal. Alle panelen zijn op maat gesneden en met behulp van industriële gassen in elkaar gelast.

Van Veen Open luchtmuseum

Voor behandeling.

Om de nieuwe loketten op te laten gaan in het bestaande geheel was er een speciale behandeling van het staal nodig aan de buitenzijde. Op die manier past het in de bestaande bebouwing zodat het niet opvalt dat de bouwjaren erg verschillen. Na behandeling van het staal met het mengsel heeft men de loketten 2 dagen in de buitenlucht geplaatst om het roestkleurige effect te bereiken. En door de speciale behandeling van het staal zal de roest het materiaal niet dunner maken maar juist verdikken. En passen de nieuwe loketten uitstekend bij de bestaande elementen.

Daarna is ook het interieur gerealiseerd en afgewerkt in een bijpassende grijs getinte poedercoat. Ook werd voorzien in de elektra- en internetleidingen waardoor de loketten van alle gemakken voorzien zijn voor de ticket-controlemedewerkers.
En wie de foto’s al goed bekeken heeft ziet hier de uitgesneden cijfers ook terug om te markeren bij welk loket men zich bevindt.

Vanaf nu te zien…

Op dinsdag 15 februari was het zover. De loketten gingen op transport naar Arnhem. Van Veen Open luchtmuseum 1Daar had de aannemer de fundering en het leidingwerk al keurig voorbereid. Met precisie, oog voor detail en een waterpas werden de loketten geplaatst samen met de bijbehorende toegangshekjes (eveneens geproduceerd door Van Veen Metal Products BV).

In de dagen erna is er nog glas geplaatst en is alles aangesloten. De opdrachtgever, het Openlucht Museum, is erg tevreden en vanaf nu kan iedere bezoeker bij de entree van het museum genieten van een mooi stuk vakwerk.

Wilt u het Openlucht Museum bezoeken en ook de loketten bewonderen? Bekijk dan deze website en ontdek de openingstijden.

Van Veen Metal Products BV en het Openlucht Museum, daar maak je geschiedenis mee.

Wilt u de video van het lasersnijden nogmaals bekijken?

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Fijne zomer

Algemeen

Fijne zomer!

Gerianne Schiphorst, Manager Marketing & PR Benelux | 18 juli 2024

De zomerperiode is aangebroken en onze blogschrijvers gaan genieten van hun welverdiende vakantie. Na de vakantieperiode zullen zij weer nieuwe blogs voor u schrijven.

Lees meer

koudemiddelen

Algemeen

En nu aan de slag met de nieuwe F-gassen verordening!

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 27 juni 2024

De nieuwe aangescherpte F-gassen verordening (2019/1937)heeft belangrijke gevolgen voor de koeltechniek. Onlangs heb ik hier op het koudemiddelcongres ook over gesproken. Deze F-gassen verordening heeft als doel de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen…

Lees meer