Neem contact op

Uniek lasproject op een unieke locatie?

Marc Bouw, Commercieel adviseur | 21 februari 2019

Marc Bouw, Commercieel adviseur

Op woensdag 20 februari 2019 ben ik naar “Het gezicht van de hightech maakindustrie” geweest namelijk de Brainport Industries Campus, hier delen verschillende bedrijven hun kennis en werken ze samen op het gebied van technologie, productontwikkeling research en development. Dit alles om de meest innovatieve en succesvolle bedrijven uit de Brainport regio bij elkaar te brengen als één geheel. Ik heb een afspraak met Jeroen van Maurik van Orbitalum, we ontmoeten elkaar bij een project van BAM industrie. Bij dit project installeren ze leidingwerk bij een bedrijf die zich richten op de luchtvaart -en semiconductor industrie.

Op deze locatie worden RVS 316 leidingen met diameters van 6,35 mm en 12,7 mm en wanddiktes van 0,89 mm en 1,4 mm gelast. Voor het lassen gebruikt men argon 5.0 om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen. De leidingen worden gebruikt om de cleanroom te voorzien van diverse gassoorten waaronder Helium, stikstof en argon.

Wat dit project zo uniek maakt is dat het om een samenwerking gaat tussen BAM Industrie en Orbitalum. Er wordt gelast en getest met een “PROTOTYPE” Orbitalum OW 17 gesloten laskop, deze kop is speciaal ontwikkeld voor de semiconductor industrie. Het grote voordeel van dit prototype is dat hij uitermate geschikt is voor het lassen op locatie en op moeilijk bereikbare plekken, dit omdat hij erg compact is.

uniek lasproject leidingwerk

Leidingwerk

De laskop is watergekoeld, hierdoor kan men een hele hoge inschakelduur bereiken. Verder heeft hij een afstandsbediening op het handvat. Tijdens dit project wordt er gekeken naar de betrouwbaarheid, de kwaliteit en de performance van de laskop.
Bij Orbitalum verwacht men dat de Orbitalum OW 17 laskop in kwartaal 3 van dit jaar beschikbaar is voor de verkoop.

Testresultaten

We hebben besloten om in de nabije toekomst (als de laskop beschikbaar is) te gaan testen met verschillende soorten gassen, denk hierbij aan diverse zuiverheden Argon en aan onze Argon mengsels zoals bijvoorbeeld Tigonert.
In het verleden hebben we soortgelijke testen uitgevoerd. De uitkomst hiervan kunt u terug lezen in het artikel ‘Orbitaal lassen: Kennis delen is het nieuwe verbinden!’

Mocht u vragen hebben of wilt u meer weten over de mogelijkheden bij uw bedrijf? Neem contact met ons op via www.westfalengassen.nl of ga naar www.orbitalum.com. Onze specialisten helpen u graag verder.

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Nieuw! Bestel uw gas online.

Marcel de Groote, Manager Sales & Marketing | 5 november 2019 | 881 keer bekeken

Met ingang van vandaag is het mogelijk om uw gasbestelling digitaal te plaatsen. Snel en gemakkelijk, waar en wanneer u maar wilt.

Lees meer