Neem contact op

Westfalen wint EIGA Peter J. Jackson Safety Award!

Gert De Bruyne, Plantmanager vulcentrum Heteren | 10 juni 2021

Gert De Bruyne, Plantmanager vulcentrum Heteren

Safety first! Dat is de uitdrukking die u al vaker heeft kunnen lezen in onze blogs. Onze collega’s hebben veiligheid en veilig werken met gassen altijd hoog in het vaandel staan.
Daarom zijn we ook extra trots dat wij de EIGA Peter J. Jackson Safety Award hebben gewonnen voor ons vulcentrum in Heteren.

Hoe is het begonnen?

Wellicht heeft u vanaf de A12 de 8 stationaire opslagtanks wel eens zien staan. In 2007 heeft Westfalen haar vulcentrum voor gascilinders gebouwd en in gebruik genomen. Onder leiding van bouwcoördinator Ad de Vries, hoofd veiligheid en later ook plantmanager van het vulcentrum, is het vulcentrum in september 2007 volledig in gebruik genomen. Na de pensionering van Ad heb ik het stokje van hem overnomen.

Voor het werken met en het vullen van gascilinders gelden natuurlijk strenge procedures en veiligheidsmaatregelen. Vanzelfsprekend worden de procedures en veiligheidsmaatregelen doorlopend gecontroleerd en waar nodig bij gesteld.
Inmiddels is een paar jaar geleden het vulcentrum uitgebreid en is de vulcapaciteit nog verder gegroeid en voldoen wij inmiddels ook aan alle geldende BRZO-voorschriften.

Peter J. Jackson Safety Award

Deze award van de EIGA, de Europese branchevereniging voor gasproducenten, win je natuurlijk niet zomaar. Deze prijs wordt alleen uitgereikt aan bedrijven die over een periode van 5 jaar de veiligheidsstandaard continu zijn blijven verbeteren.
Westfalen is dan ook erg trots en blij juist deze award te winnen. Dat bewijst namelijk dat alle collega’s samen hard en veilig hebben gewerkt. Graag willen wij het hele team van het vulcentrum hartelijk bedanken voor hun onvermoeibare inzet. Veilig werken doe je niet alleen voor het bedrijf maar je dat doe je ook voor jezelf en je omgeving.

Kennis delen over veilig werken met gas

Graag delen wij ook onze kennis met onze klanten en andere geïnteresseerden die met gassen werken over hoe zij dit veilig kunnen doen. Wij organiseren daarom meerdere keren per jaar een seminar met als onderwerp “Veilig werken met gassen”. Zodra de corona-maatregelen het toelaten zullen wij deze ook weer opstarten. Wilt u zich alvast vrijblijvend aanmelden om in de toekomst deel te nemen aan het seminar? Stuur dan uw gegevens naar: g.schiphorst@westfalen.com

Tot slot!

Graag sluit ik af met nogmaals een dank je wel aan onze collega’s van het vulcentrum. Ga zo door en zoals altijd Safety first. BEDANKT!

< Terug naar overzicht

Delen via:

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Vrolijk Pasen!

Antoine De Boo, Directeur | 28 maart 2024

De Paasdagen staan weer voor de deur. Graag wens ik u, namens alle collega’s hele fijne, vrolijke en zonnige Paasdagen toe.

Lees meer

Henk-Jan Steenman

Algemeen

Koudemiddelen, de kern van duurzame koeling

Henk-Jan Steenman, koudemiddelspecialist | 29 februari 2024

In de wereld van koelsystemen spelen koudemiddelen een cruciale rol. Bij Westfalen Gassen begrijpen we dit en bieden wij duurzame oplossingen voor een breed scala aan toepassingen. Ons doel is om niet alleen te voldoen aan de huidige koelbehoeften maar oo…

Lees meer