Neem contact op

Welk formaat gasverpakking past bij mijn situatie?

Leo Nieuwenhuis, Teamleider logistiek | 22 maart 2018

Leo Nieuwenhuis, Teamleider logistiek

Gassen worden altijd verpakt in drukhouders. Echter deze drukhouders kunnen verschillen van inhoud, formaat of hebben afwijkende technische specificaties al naar gelang de eigenschappen van het gas.

Kijkt u onderweg eens goed om u heen. Overal worden gassen gebruikt. Op industrieterreinen komt u ze vast wel eens tegen. Mooie grote glimmende stationaire of mobiele tanks gevuld met gas. Maar ook separate gassenopslagunits komt u hier veel tegen.  Ook in uw autogarage komt u veel variaties van gassen tegen. Voor lassen en slijpen maar ook het koudemiddel voor in uw airco-installatie wordt hier gebruikt. Overal om u heen komt u gasverpakkingen van verschillende afmetingen tegen.

Hoe bepaalt u het juiste formaat voor uw toepassing?

Afhankelijk van de werkzaamheden wordt soms de afmeting van de gascilinder al voor u bepaald. Dit om rekening te houden met de arbo-omstandigheden van uw personeel. Dan zijn kleine, lichte en vooral handzame gascilinders een mooie oplossing. Denkt u  hierbij aan bijvoorbeeld de dakdekkers die met gascilinders en toebehoren de ladder op en af gaan.

Maar ook het gasverbruik kan bepalend zijn.

Bij groot verbruik wordt daarom vaak gekozen voor een mobiele of stationaire tank. Deze worden dan regelmatig uitgerust met telemetrie om de inhoud van de tank te bewaken. Met deze opslagvorm kunt  u gas op uw locatie opslaan tot maximaal 50.000 liter. (Voor plaatsing van een opslagtank gelden meer richtlijnen.  Onze collega’s  helpen u graag met alle randvoorwaarden omtrent de plaatsing). Deze manier van opslag wordt bijvoorbeeld gebruikt bij bedrijven waar men voedsel verpakt en men de houdbaarheid daarvan wil verlengen of bij bedrijven met een grote (laser-)lasrobot.

Soms is er slechts een hele kleine hoeveelheid gas nodig. Ook hier zijn speciale oplossingen bedacht. Speciaal hiervoor zijn kleine, compacte cilinders, Alumini® ontworpen die men ook gemakkelijk met zich mee kan nemen al dan niet in een smartbox. De vuldruk varieert bij de verschillende variaties Alumini® cilinders van 12, 70 tot 200 bar. Deze Alumini’s® zijn uitermate geschikt voor het kalibreren van gaschromatografen en voor het testen van gaslekdetectie.

Er zijn vele variaties mogelijk. Voor iedere toepassing zijn er andere opties. Of het nu gaat om een Alumini® een tank, of alles ertussen in, denk aan cilinders voor 200 of 300 bar, cilinderbundels, vaten, mobiele of stationaire tanks, voor iedereen is er een passende oplossing.

Weet u niet zeker welk formaat verpakking u nodig heeft of twijfelt u aan uw keuze voor een bepaald gas(mengsel)? Wij komen graag bij u langs voor advies om samen met u te kijken naar de beste oplossing!

< Terug naar overzicht

Delen via:

Ook graag advies op maat?

Neem contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Vrolijk Pasen!

Antoine De Boo, Directeur | 28 maart 2024

De Paasdagen staan weer voor de deur. Graag wens ik u, namens alle collega’s hele fijne, vrolijke en zonnige Paasdagen toe.

Lees meer