Neem contact op

Mountainbiken onder druk?

Marc Bouw, Commercieel adviseur | 24 januari 2019

Marc Bouw, Commercieel adviseur

Een tijd geleden werd er telefonisch contact opgenomen met ons kantoor in Deventer met de vraag of wij stikstof konden leveren om achterdempers van ATB bikes op druk te brengen. Om erachter te komen hoe dit nu precies in zijn werk gaat heb ik een afspraak gemaakt met de mountainbike specialisten Twan en Koen van BikeSuspension.nl.

BikeSuspension.nl is dé importeur in de Benelux voor X-Fusion vorken en dempers. Tevens zijn zij hét service center voor onder andere Fox, Rockshox, Cane Creak, Manitou, Marzocchi en DVO. Bij BikeSuspension.nl hebben ze zich gespecialiseerd en toegelegd op het preventief onderhoud, reparatie en tuning van voorvorken, achterdempers en zadelpennen/seat droppers. Ook worden bestaande voorvorken hier aangepast op de rijstijl, postuur en gewicht van de berijder. Van wedstrijdrijder tot tourrijder. Iedereen is welkom.

Waarvoor wordt hier de stikstof gebruikt?

De achterdemper bestaat uit twee delen. Een deel is de luchtkamer. Deze kan de berijder zelf op druk brengen met een demper/vork pomp. De demper heeft ook een hydraulische deel met een stikstof kamer, welke men niet zelf op druk kan brengen.
BikeSuspension.nl gebruikt hiervoor een 50 liter 200 bar cilinder gevuld met industriële stikstof 3.0 (zuiverheid 99,90%). Deze cilinder is uitgerust met een reduceerventiel met een capaciteit van 0-60 bar. Door middel van een speciale naald, welke men door het rubber in de demper prikt, brengt men deze kamer op druk. Dit kan variëren van 350 tot 600 Psi (per square inch) ofwel tussen de 24,13 en 41,36 Bar.

Tot slot

Mocht na het lezen van dit blog uw interesse zijn gewekt óf wilt u meer informatie over wat BikeSuspension.nl voor u kan betekenen, ga dan naar de site www.bikesuspension.nl. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de service werkplaats, Boterwijksestraat 11 te Oirschot. Maak een afspraak en ze helpen u graag verder.

Meer weten over stikstof in (fiets)banden? Lees hier verder…

< Terug naar overzicht

Delen via:

Meer weten over stikstof?

Neem dan contact met ons op!

Vond u deze blog interessant?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Door u aan te melden gaat u er mee akkoord dat u periodiek onze digitale nieuwsbrief per mail ontvangt.

Nu aanmelden

Gerelateerde blogs

Algemeen

Vrolijk Pasen!

Antoine De Boo, Directeur | 28 maart 2024

De Paasdagen staan weer voor de deur. Graag wens ik u, namens alle collega’s hele fijne, vrolijke en zonnige Paasdagen toe.

Lees meer

waterstof

Algemeen

Waterstof heeft geen geheimen voor Westfalen.

Arjan Groen, Business manager hydrogen Benelux | 18 januari 2024

Bij Westfalen Gassen hebben we diepgaande kennis en expertise in waterstoftechnologie. Een veld waarin we al jarenlang ervaring hebben. Waterstof, bekend om zijn veelzijdigheid, wordt in de moderne tijd niet alleen traditioneel gebruikt, maar heeft ook ee…

Lees meer